Az Országos Táncháztalálkozón jártunk

Létrehozva: 2019 ápr 12
Közzétette:

2019. április 6-án 50 fővel utaztunk a Táncház ünnepére, a XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárra a Papp László Budapest Sportarénába. Az este tízig tartó egész napos forgatagban minden korosztály megtalálhatta a számára legvonzóbb, legérdekesebb programot.  A küzdőtéren egész nap folyt a tánctanítás, emellett barangolhattunk a népművészeti kézműves kirakodóvásárban is, ahol szinte minden mesterség képviseltette magát. Láthattunk szemet gyönyörködtető hímzéseket, fonott kosarakat, kerámiákat, csuhé- és szalmadíszeket, tűzzománc ékszereket, táncos cipőket, csizmákat és még hosszan sorolhatnánk a kiváló portékákat.

A rengeteg vonzó program közül kettőt kiemelten ajánlottunk a résztvevőknek. Az egyik a „Családban marad!” című műsor volt, ahol olyan családok mutatkoztak be, ahol a tánc és a zene a mindennapok részét képezi, így a következő generáció magáénak tudja azt az értékrendszert, melyet az ősöktől kaptunk örökül. A másik Novák Ferenc: A magyar tánctörténet évszázadai – zenés-táncos előadás volt. Novák Ferenc (közismert nevén: Tata) a magyar táncművészet kimagasló, legendás alakja, évtizedeken keresztül – napjainkban is – meghatározó személyisége, a hazai néptáncmozgalom ikonja. Közel a kilencvenhez is kortalanul aktív, keményen megmondó táncpedagógus és  igazi nagy mesélő is. Novák Tata mellett a különböző tájegységek táncait nagyszerű táncosok mutatták be, így egy nagyon értékes, szemléletes előadásban lehetett részünk. 

A fergeteges hangulatot és a néptáncosok családjának elképesztően magas létszámát az alábbi fotók és rövid videók mutatják.