Az iskolánk tanulóinak és dolgozóinak étkeztetését biztosító Szandaszőlősi Főzőkonyha is csatlakozott a Vidékfejlesztési Minisztérium által útjára indított Mintamenza programhoz.
A Mintamenza program célja a nevelő hatású, az otthoni, esetlegesen nem megfelelő táplálkozási szokásokat is ellensúlyozó közétkeztetés kialakítása, hiszen az egészség megőrzésének a legfontosabb eleme a helyes táplálkozás. Mivel a gyermekkori táplálkozási szokások meghatározzák a felnőttkori táplálkozási magatartást is, fontos, hogy a gyermekek egészségesen, változatosan, a „kor kihívásainak” megfelelően táplálkozzanak.
Jelentős szerepet kapnak a programban a helyi alapanyagok, illetve a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozások termékei és a bioélelmiszerek. A tapasztalatok szerint a több ezer kilométerről szállított alapanyagok helyett ízletesebbek és magasabb tápértékűek azok az ételek, amelyek hazai termékekből készülnek.