5008 Szolnok, Gorkij út 47. kkkkkk Telefon: 06-56-424-610, 06-56-420-524, 06-56-411-305 kkkkkk Fax: 06-56-424-610 kkkkkk E-mail: szandaiskola@szandaiskola.hu
     
Projektek


Comenius projekt 2009-2010

Projektünk logója a lóhere, leveleiben a részt vevő országok zászlóival.

A programban hat általános iskola négy országból vesz részt. Két angliai iskola (a koordinátor Darlington városból), egy Newcastle-i iskola, két németországi, egy francia iskola, és a Szandaszőlősi Általános Iskola.

Partnereink:

  1. Dodmire School, Darlington
  2. St Oswald’s Primary School, Newcastle
  3. Bergschule, Gera
  4. Anna-Katharina Emmerick Schule, Dülmen
  5. Ecole Jeanne d’Arc, Lannion

Témánk a két tanév során az egészséges életmód, azon belül pedig az egészséges táplálkozás, valamint a testmozgás.

Projekttalálkozók az idei tanévben:

2009. október
Szolnok
2010. január
Emmerick
2010. május
Newcastle

Projekttermékeink

Receptkönyv

A teljes receptkönyv megtekintéséhez kattints a képre!

Puzzle

Záró projekttalálkozó Newcastle-ben

2010. június 6-10. két tanár vett részt a projektet záró és értékelő találkozón az angliai Newcastle-ben. Nagy öröm volt újra látni a már ismerős kollégákat és megismerni a vendéglátó tanulókat és tanárokat, akik a kialakult szokás szerint saját nyelvünkön köszöntöttek bennünket. Minden osztályt végiglátogattunk az iskola előkészítőbe járó ötévesektől a 11 évesekig. Lenyűgözött bennünket a hatalmas zöld füves udvar és a rendkívül gazdag eszközkínálat a tantermekben.

Betekintést nyertünk abba, hogyan tanítják a számukra is nehéz anyanyelvű helyesírást és olvasást. Hallottunk ismerős mondókákat és meséket, megnéztünk egy rövid táncos bemutatót. A Polgármester asszony is meglátogatott bennünket az iskolában.
Délután emeletes busszal megnéztük a város nevezetességeit, pl. a Newcastle United stadionját, a kora középkori templom- és várromot, ’Észak Angyalát’ és a felhúzható gyaloghidat. Esténként közösen vacsoráztunk, tréfás vetélkedőben vettünk részt és sok finom, tájjellegű ételt megkóstoltunk. Nagy élmény volt a kirándulás Alnwick kastélyába, ahol a Harry Potter filmeket forgatták. A kastély ura ma a Percy család 12. hercege, aki gyönyörűen rendben tartatja és a turisták számára nyitva tartja a birtokot. Az ebéd hagyományos Fish and chips volt dobozból egy másik elbűvölő tengerparti vár tövében.


A búcsú napján még egyszer találkoztunk az iskolában, Az ötödikeseknek megtanítottunk egy magyar mondókát és a számokat 1-10. Egyeztettük a beszámoló tartalmát, megköszöntük a koordinátorok munkáját. Megígértük, hogy és folytatjuk a levelezést és nem szakad meg a kapcsolat közöttünk.

További fotók >>>

Projekttalálkozó Szolnokon

Szeptember utolsó hetében külföldi vendégek érkeztek iskolánkba. A nemzetközi iskolai együttműködés munkamegbeszélésére 18 tanár látogatott meg minket 2-2 angol és egy francia iskolából. A három nap során az iskola és a művelődési ház bejárása után számos tanítási órát láttak és részt vettek táncos, kézműves és fajátékos foglalkozásokon.Egész napos kiránduláson megismerkedtek fővárosunkkal és a szentenrei skanzennel. A Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Dr. Kállai Mária alpolgármester asszony, iskolánk címzetes igazgatója fogadta őket.


A záróvacsorán tapasztalataikról a következőket mondták:
- Nagyon sokat tanultunk a tanítási órákon, öröm volt látni, milyen sokat tudnak a magyar gyerekek és tanárok.
- A történelem nagyon fontos a magyarok gondolkodásában és áthatja a városokat és az iskolát is.
- A magyar hagyományok csodálatosak, a táncok és népviseletek emlékezetesek maradnak.
- Együttműködésünk lehetőséget nyújt arra, hogy az Európai Unión belül népeink összebarátkozzanak.
- Az elkészített fotókat, megtanult játékokat és táncokat megismertetjük és kipróbáltatjuk saját iskolánkban is.

A találkozón készült fényképek megtalálhatók az iskolai honlap képgalériájában.

Fotók megtekintése>>>

____________________________________________________________

 

 
       
       
       


Your browser does not support Java or Java is not enable.
A honlap megtekintéséhez Internet Explorer 5.5+ böngészőt és 1024x768-as felbontást ajánlunk!

Készült:
2004. augusztus

Készítette:
Szász Edina


 
Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (2004-2005) Minden jog fenntartva.