2017. október 18-án rendezték meg a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a Kassai Kupa elnevezésű asztalitenisz versenyt, amelyen Zsigmond Ramón 6.b osztályos tanulónk 1. helyezést ért el.

Felkészítő edzők: Skumát István Szöllősi Péter

Eredményéhez gratulálunk!

2017. október 17-én rendezték a Városi Mezei Futó Diákolimpiát, melyen tanulóink a következő eredményeket érték el:

I.korcsoport fiú csapat: 3. helyezés
A csapat tagjai: Nemes Róbert (2.c), Bíró László (2.c) , Petrezselyem Bence (2.a), Kovács Gergely (2.a),  Uri-Boda Bence (2.a)
l.korcsoport lány csapat: 4. helyezés 
A csapat tagjai: Köszler Dorka (2.a), Tóth Zille (3.a) , Gera Alexa (2.a), Fricz Lili (2.b), Pál-Szabó Fanni (2.c)
l.korcsoport lány egyéni:
Tóth Zille (3.b) 3. helyezés
ll. korcsoport fiú csapat: 3. helyezés
A csapat tagjai: Szabó Botond (4.d), Tóth Botond (5.b) , Lőrincz Gergő (5.c), Telkes-Tóth Gábor (4.b), Szabó Gergő (5.a)
ll. korcsoport lány csapat: 3. helyezés
A csapat tagjai: Hajdú Panna (5.c), Gürtler Nelli (5.c), Szabados Zsófi (4.b), Kóródi Réka (4.a), Gera Adrienn (4.a)
IV. korcsoport fiú csapat: 2. helyezés
A csapat tagjai: Gáspár Zoltán (8.b), Mészáros Patrik (8.a), Fülöp Balázs (8.a), Kis Ádám (8.c) és Boros Dominik (8.d)
IV. korcsoport lány csapat: 3. helyezés
A csapat tagjai: Józsa Lili (8.b), Garzsik Nóra (7.b), Honti Luca (7.c), Bende Luca (7.b), Dávid Jázmin (7.c)
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 

Intézményünk, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Minősített Tehetséggondozó Műhely. A cím birtokosaként műhelymunkát szervezünk 2017. október 24-én 10.00 – 13.00 óráig, ahol a „Lőrincz-féle komplex tantermi játékok” jó gyakorlat bemutatására kerül sor.

A pedagógusok, tehetségsegítő szakemberek számára meghirdetett műhelymunka során az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a témában, majd a játékok bemutatása, kipróbálása kapcsán megtapasztalhatják a játékok tehetségfejlesztő hatását.

A programra jelentkezni lehet 2017. október 19-ig e-mail-ben: szandaiskola@szandaisola.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sitkuné Lékó Judit

programfelelős

A fehér bot története: Guilly d’ Herbemont francia grófnő a ’30-as években figyelt fel a vakokra leső veszélyekre a nagyvárosi utcák forgatagában. Rájött, hogy egy megkülönböztető, de ugyanakkor segítő tárgy támogatná a nem látókat. Ekkor ötlött fel benne a fehér bot gondolata, ami már távolról is feltűnő, ugyanakkor „hosszított karként” is használható, így a vakok az útpadkákat és a falakat baleset nélkül megtalálják, és képessé válnak az önálló közlekedésre. A bot 1938-ban lépte át Svájc határát, ahol törvénybe foglalva tudatosították a lakosságban jelentőségét és a közúti forgalomban elfoglalt kitüntetett szerepét.  Forrás: lathatatlan.hu

2017. október 11-én, szerdán iskolánkból 12 tanuló a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete felkérésére műsort adott a Fehér Bot napja és a Látás világnapja alkalmából a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Verseghy Ferenc dísztermében.
Tanulóink verssel, prózával, citeramuzsikával, népdallal és néptánccal kedveskedtek a résztvevőknek. 
 
A műsorban felléptek: 
Vers: Szilágyi Jázmin és Fehér Fruzsina 4.c (felkészítő: Szántó Piroska)
Ének: Kövér Dorottya 3.c (felkészítő: Juhászné Antal Gabriella)
Néptánc: Berényi Blanka 4.b, Szilágyi Marcell 4.b, Seller Gellért 4.b, Hunya Tímea 4.b, Kamarás Viktória 4.b, Tóth Dániel Bendegúz 4.b (felkészítő: Bathó Rita és Fekete Dániel)
Próza: Kovács Petra 7.a (felkészítő: Katona Zsuzsanna és Kovácsné Molnár Judit)
Citera: Bozsik Hanna és Török Lili 7.c (felkészítő: Juhászné Antal Gabriella)
 
A táncosok zenei kíséretét Juhászné Antal Gabriella és Hoffer Károly biztosította. 

 
A rendezvényről készült fotók megjelentek a szoljon.hu oldalán: https://www.szoljon.hu/galeria/feher-bot-napja-szolnoki-verseghy-ferenc-konyvtarban/
 
A Szolnok TV felvételét az alábbi linkre kattintva nézhetik meg:  http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=46124&viewprogram_period=second
 

2017. október 12- én 36 negyedikes diákunk az NHSZ Szolnok, Újszászi Úti Hulladék Átrakó és Válogató, valamint a Kétpói Regionális Hulladéklerakóba látogatott el, a cég meghívására.  Megismerkedtek a telephelyek működésével, szó esett a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

Harmadszor tartották meg 2017. október 5-én több mint 500 résztvevővel a Boldog Iskola hálózat szakmai napját, ahol iskolánkat Pusztai Judit és Darabos Beáta tanítók képviselték.

A szakmai napon Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökének tájékoztatója, a kollégák élménybeszámolói után prof. Oláh Attila és prof. dr. Bagdy Emőke előadásai hangoztak el.

A nap végén átvehettük az Örökös Boldog Iskola cím igazoló oklevelét, valamint a program megvalósításához szükséges szakmai csomagot is.

 

Örömmel értesítjük, hogy iskolánk, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, részt vesz jó gyakorlatai bemutatásával a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok (2017. október 16-27.) rendezvénysorozatán.

A pedagógusok számára meghirdetett programjainkra szeretettel meghívjuk és várjuk a Szolnoki POK illetékességi területén lévő nevelési-oktatási intézmények, óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, kollégiumok pedagógusait!

Meghirdetett programjainkat bővebben is megtalálják a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ honlapján lévő programfüzetben a következő linken (49. oldal; 52. oldal; 64. oldal):

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/pok/Szolnok/oszi_ped_napok_programfuzet.pdf

A jelentkezéseket a következő e-mail címre küldhetik el: szandaiskola@szandaiskola.hu

Rendezvényeinken, programjainkon reméljük, személyesen is találkozhatunk, számítunk érdeklődő részvételére!

Szántó Piroska

bázisintézményi koordinátor

 

Iskolánk jó gyakorlatainak bemutatása a következő témákban, időpontokban érhető el:

 

A program címe

 

Időpont

 

Kiknek szól?

 

Jelentkezési határidő

Az Országos Kompetencia Mérés és az Országos idegen nyelvi mérés eredményeinek felhasználása az intézményfejlesztésben 2017.

október 18.

(szerda)

14:00-16:00

Előadás, műhelymunka országos mérések, intézményi mérések elemzésével foglalkozó pedagógusok számára 2017.10.15.

szandaiskola@szandaiskola.hu

Zenés mozgásfejlesztő foglalkozás első osztályban – jó gyakorlat bemutatása, tudásmegosztó szakmai műhely 2017.

október 19.

(csütörtök)

11:00-12:40

Bemutató foglalkozás, műhelymunka óvodapedagógusok és alsós tanítók számára, az óvoda-iskola átmenet támogatásához is 2017.10.18.

szandaiskola@szandaiskola.hu

A Lőrincz-féle komplex tantermi játékok beépítése egy 4. osztályos magyar nyelv és irodalom órába, műhelymunka tanórákon alkalmazható játékokkal 2017.

október 25.

(szerda)

14:00-15:30

Bemutató óra, műhelymunka magyar nyelv és irodalom műveltségterületet tanítóknak, alsó tagozatos bármely műveltségterületet tanító pedagógusnak, fejlesztő pedagógusoknak 2017.10.24.

szandaiskola@szandaiskola.hu

 A Technikatanárok Országos Egyesülete iskolánk pedagógusának, Baráth Béla tanár úrnak ítélte oda az idei év Technikai Nevelésért Emlékplakett egyesületi kitüntetést, mellyel áldozatos, elhivatott munkáját ismerte el a szakmai közösség. 

A díj átadására 2017. október 07-én, Százhalombattán, a tanáregyesületi közgyűlésen került sor, melyet  Velner András, a Technikatanárok Egyesületének elnöke adott át. 

Szívből gratulálunk az elismeréshez, további eredményes munkát kívánunk!

A Szanda „Focisuli” Sportegyesület defibrillátor készüléket vásárolt, melynek hivatalos átadására 2017. október 4-én került sor iskolánk tornatermében. A defibrillátor nem csak az egyesületben sportoló futballisták biztonságát szolgálja, hanem a szandaszőlősi diákok illetve a környezetben élő felnőttekét is, hiszen az iskola orvosi szobájában lesz elhelyezve.

Az átadást követően az eszköz működését be is mutatták a szakemberek, és miután az eszköz önmagában kevés az újraélesztéshez – azt használni is tudni kell – több edző, és pedagógus is megtanulta a defibrillátor használatát.

Mindannyian abban reménykedünk, hogy nem lesz szükség az eszköz és a tudás alkalmazására.

Az eseményről riportot készített a Szolnok TV, melyet IDE kattintva tekinthetnek meg.

2017. október 2-6-ig került sor az alsó tagozaton a SZÜLŐFÖLDEM projekthét megrendezésére.

Az első évfolyamosok Szandaszőlőssel, a másodikosok Szolnokkal, a harmadikosok a Tiszával, a negyedikesek pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyével ismerkedhettek meg részletesebben a projekt során. A gyerekek színes programokon vehettek részt ez idő alatt.

A 2. b osztályt a polgármester úr is fogadta. Látogatásukról a helyi média is beszámolt.

 A Szolnok TV összefoglalóját IDE a szoljon.hu képeit IDE kattintva tekinthetik meg.

Ebben a tanévben is megünnepeltük a zenei világnapot, amelyet idén az énekkarosok mellett zeneiskolába is járó diákjaink színesítettek. Tanulóink szívesen csatlakoztak az énekléshez.

2017.09.18-án Megyei Atlétika Ügyességi Csapatbajnokságon vettünk részt. A 4. korcsoportos fiúk kislabda hajításban 2. helyezést, távolugrásban 1. helyezést értek el. A lányoknál ugyanebben a korcsoportban kislabda hajításban 4. hely és távolugrásban 2. helyezést értünk el. A 10×200 méteres váltófutásban a fiúk-lányok közösen a 3. helyezést érték el.
 
A fiú csapat tagjai: Fazekas Dávid 8.c, Kis Ádám 8.c, Fülöp Balázs 8.a, Mészáros Patrik 8.a, Boros Dominik 8.b,
A leány csapat tagjai: Módos Dorka 8.d , Németh Petra 8.d, Gulyás Csenge 8.d, Szilágyi Anna 7.a, Dzsubák Fanni 8.c

2017. szeptember 24-én rendezte meg a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola KajakKenu Szakosztálya a Nagy Zoltán Emlékversenyt, melyen Nagy Dorka 6.b osztályos tanulónk U12-es korosztályban MK2 kategóriában 2000 méteren I. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

2017. szeptember 21-22-23-án zajlottak le a Tiszaligeti Napok küzdelmei. A három nap alatt iskolánk tanulói kitettek magukért, melyet jól tükröznek  eredményeik:
 
Kosárlabda:
5-8. osztályos lányok  3. helyezés
A csapat tagjai: Csényi Zsuzsa 5.b, Héri Brigitta 6.d, Szilágyi Anna 7.a, Dzsubák Fanni 8.c, Fodor Anita 8.d, Fodor Krisztina 8.d, Borsós Petra 8.d, Módos Dorka, 8.d, Gulyás Csenge 8.d, Géczi Henrietta 8.d
5-6. osztályos fiúk 3. helyezés 
A csapat tagjai: Gajdos Boldizsár 4.d, Galics Zalán 5.b, Tóth Botond 5.b, Rozsák Ádám 5.c, Lőrincz Gergő 5.c, Nyolczas Áron 6.b, Bana Milán 6.b, Zsigmond Ramón 6.b, Veress Balázs 6.b, Kerekes János 6.d
7-8. osztályos fiúk 1. helyezés 
A csapat tagjai: Horváth Ákos 7.a, Sonkoly Milán 7.b, Hegyesi Nátán 8.b, Pető Tacitusz 8.b, Sándor Máté 8.b, Kis Ádám 8.c, Dékány Tibor 8.c, Fazekas Dávid 8.c, Badar Botond 8.b
A streetball 4. helyezés 
A csapat tagjai: Hováth Ákos 7.a, Törőcsik Levente 7.a, Markó Attila 7.a, Demeter Balázs 8.c
 
Sakk:
5-8. osztályos vegyes csapat 2. helyezés
A csapat tagjai: Ondok Mátyás 7.b, Kisnémet Zsolt 7.a, Bendó Bence 5.b, Csontos Marcell 5.b
 
Labdarúgás:
1-2. osztályos fiúk 1. helyezés
A csapat tagjai: Aszódi Ádám 1., Bajzáth István 2.a, Balogh Kende 1.c, Buday Péter 3.a, Kovács Gergely 2.a, Petrezselyem Bence 2.a, Ruskó Zétény 1.a, Uri-Boda Bence 2.a, Vitai Martin 1. c
3-4. osztályos fiúk 1. helyezés
A csapat tagjai: Aszódi Balázs 4.c, Molnár Bence 4.c, Sitku András 4.d, Szabó Botond 4.d, Szabó Gergő 5.a, Tóth Balázs 3.c, Tóth Botond 5.b, Telkes-Tóth Gábor 4.b, Zsemlye Andor 3.c
5-6. osztályos fiúk 2. helyezés
A csapat tagjai: Halicsku Gábor 6, Münich Richárd 6.c, Németh György 5.a, Pintér Attila 6.d, Zsemlye Gábor 6.d, Tóth Balázs 3.c, Telkes-Tóth Gábor 4.b, Zsemlye Andor 3.c
5-8. osztályos leány 4. helyezés
A csapat tagjai: Berki Mandula 4. c, Hajdú Panna 5. c, Módos Dorka 8.d, Németh Petra 8. d, Sitku Anna 8. c, Nemes Kincső 8. b, Iván Golda 7. a, Tigyi Réka 6. b, Oravecz Anna 6. c
 
Tájékozódási verseny:
1-4. osztályos vegyes csapat 2. helyezés
A csapat tagjai: Győr Roland 4.c, Grúber Barnabás 4.c, Fehér Fruzsina 4.c, Szilágyi Jázmin 4.c
1-4. osztályos egyéni Győr Roland 4. c 6. helyezés
5-8. osztályos lányok 4. helyezés
A csapat tagjai: Kiss Virág 8.b, Kovács Petra 7.a, Varga Vivien 7.b, Szanyi Csenge 8.b
5-8. osztályos egyéni Serege Ádám 8. a 8. helyezés
5-8. osztályos fiúk 4. helyezés
A csapat tagjai: Serege Ádám 8.a, Tóth Gergő 8.a, Kuli Dávid 8.b, Unyi Csongor 7.c
 
Kerékpáros ügyességi verseny:
5-8.  osztályos lányok 1. helyezés
A csapat tagjai: Józsa Lili 8.b, Szanyi Csenge 8.b, Kiss Virág 8.b
 
Strandröplabda:
5-8. osztályos lányok 4. helyezés
A csapat tagjai: Vidra Noémi 8.d, Fodor Anita 8.d, Szarka Dorottya 8.d, Gulyás Csenge 8.d
 
Zsinórlabda:
1-4. osztályos vegyes csapat 4. helyezés
A csapat tagjai: Szabados Zsófi 4.b, Gera Adrienn 4.a, Peszeki Máté 4.c, Sőreg ádám 4.c, Vitai Krisztofer 4.c, Kóródi Réka 4.a, Erdélyi Zsombor 4.d, Jakab Gusztáv 4.a, Oravecz Nina 4.a
5-6. osztályos fiúk 6. helyezés
A csapat tagjai: Pintér Attila 6.d, Csanády Zsombor 6. b, Kiss Dániel 6.a, Pribély Szabolcs 6.a, Móricz Ádám 6.a, Bugyik Martin 5.b, Horváth imre 5.b 
5-6. osztályos lányok 5. helyezés
A csapat tagjai: Sokvári Melitta 6.d, Sajó Jázmin 6.d, Kondacs Réka 6.b, Gürtler Nelli 5.c, Hajdu Panna 5.c, Lipták Hanna 6.b, Fontos Dóri 6.d
7-8. osztályos lányok 6. helyezés
A csapat tagjai: Vidra Noémi 8.d, Fodor Anita 8.d, Szarka Dorottya 8.d, Szilágyi Anna 7.c, Dzsubák Fanni 8.c, Gulyás Csenge 8.d
 
Tűzharc:
1-2. osztályos lányok 7. helyezés
1-2. osztályos fiúk 8. helyezés
3-4. osztályos lányok 8. helyezés
3-4. osztályos fiúk 8. helyezés
 
Lövészet:
1-8. osztályos fiúk 6. helyezés
A csapat tagjai: Sinka Ádám 8.a, Nagy Zsombor 8.a, Szabó András 8.a, Veress Bálint 8.a
 
Katonai akadálypálya:
1-4. osztályos egyéni Pintér Csongor 4.a 7. helyezés
1-4. osztályos fiúk csapat  4. helyezés
A csapat tagjai: Bende Balázs 3.b, Szalai Dávid 4.b, Pintér Csongor 4.a
5-8. osztályos egyéni Zsigmond Attila 8.a 5. helyezés
 5-8. osztályos egyéni Kuli Dávid 8.b 6. helyezés
5-8. osztályos egyéni Tóth Gergő 8. a 7. helyezés
5-8. osztályos fiúk csapat  3. helyezés
A csapat tagjai: Zsigmond Attila 8.a, Kuli Dávid 8. b, Tóth Gergő 8. a, Jordán Balázs 7. c, Unyi Csongor 7. c, Szaniszló Máté 7.c
5-8. osztályos lányok egyéni Józsa Lili 8.b 6. helyezés
5-8. osztályos lányok egyéni Kovács Petra 7.a 7. helyezés
5-8. osztályos lányok csapat 3. helyezés
A csapat tagjai: Józsa Lili 8.b, Kiss Virág 8.b, Szanyi Csenge 8.b, Kovács Petra 7.a
 
Kerékpár túra:
Csapat 4. helyezés
A csapat tagjai: Szaniszló Máté 8.a, Szemők Ábris 8.a, Zsigmond Attila 8.a, Rajta Martin 8.a
 
A városi összesítésben iskolánk a 4. helyen végzett.
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 

Iskolánk tanulói ismét rajzok formájában népszerűsítették szeptember hónap zöld jeles napjait. Köszönjük a gyerekek munkáit.

Takarítási Világnap

A Takarítási Világnap nem kötődik egyetlen konkrét dátumhoz sem, minden évben a szeptember 20-a körüli hétvégén ünneplik. A hagyomány Ausztráliából indult. Magyarországon a Magyar Cserkész Szövetség erdőtakarítási és szemétgyűjtési akciókat szervez.

Az Ózon Világnapja (szeptember 16.)

1987. szeptember 16-án 46 ország írta alá az ózonréteg védelmét szolgáló montreali jegyzőkönyvet. Mára több mint 189 ország csatlakozott hozzá, köztük Magyarország 1989-ben, ez volt az első olyan globális környezetvédelmi megállapodás, amely igazán sikeresnek mondható.

Európai Autómentes Nap (szeptember 22.)

Az európai autómentes nap (nem hivatalosan: autómentes világnap; angolul: European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét.

A Világ Legnagyobb Tanórája egy olyan nemzetközi, globális oktatási projekt, amelyhez számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. Ennek célja, hogy a világ minden részén egy időben, a 2017. szeptember 18 és 24. közötti héten megrendezésre kerüljön az a Tanóra, amit az ENSZ szakértői csapata készített el a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás témakörében.

A fő cél, hogy minél több általános- és középiskola iskola csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pedagógusok normál tanítás keretei között megtartsák a Tanórát.

 

A Világ Legnagyobb Tanórájának két legfontosabb célja 2017-ben:

  • Az ENSZ által kijelölt 17 Globális Célt megismertetése a gyermekekkel. A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a Föld lakóinak legnagyobb problémáira próbálnak megoldást keresni.
  • A Tanóra fő témája a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás. A diákok a témával kapcsolatban érvelhetnek, kifejthetik véleményüket, kutatást végezhetnek, valamint részt vehetnek pályázatokon.

Szeptember második hetében iskolánk ötödik és hatodik osztályos tanulói három napos táborozáson vettek részt Zánkán az Erzsébet-táborban.

Ez idő alatt megismerkedtünk a festői szépségű Káli-medence természeti kincseivel, épített nevezetességeivel.  Utunk során számos érdekes helyen jártunk, gyönyörködtünk a Bory-vár sajátos épületcsoportjában, megtekintettük a különleges cédrusok és ciprusok gyűjteményét, a Folly Arborétumot. A balatonedericsi Afrika Múzeumban afrikai trófeák százait és eredeti tanzániai használati tárgyakat láttunk. Szigliget várából és a tihanyi sétányról is megcsodáltuk a balatoni panorámát. A dinnyési várparkban középkori várak makettjei között sétálhattunk, Agárd-pusztán látogatást tettünk Gárdonyi Géza szülőházában.

A kirándulások mellett egyéb programok is vártak ránk, volt bátorságpróba, rókavadászat, balatoni sárkányhajózás, és a kisujjunkat is belemártottuk a kissé hűvös Balatonba.

2017. nyarán számos hazai versenyt rendezett országszerte a Magyar Kajak- Kenu Szövetség, melyeken tanulóink igen szép eredménnyel szerepeltek.

2017. június Országos Diákolimpia – Sukoró:

  • U12 korosztály – MK4 – 2000 méter:

Nagy Dorka, Horváth Barbara VI. hely

  • U13 korosztály – MK1 – 2000m Elődöntő

Garzsik Nóra VI. hely

2017. július Kolonics György Emlékverseny – Sukoró:

  • U13 korosztály – MK1 – 3×200 m

Garzsik Nóra, Józsa Lili II.hely

  • U13 korosztály – MK4 – 4000 m

Garzsik Nóra, Bende Luca, Józsa Lili II. hely

2017. július Vidékbajnoskság – Sukoró:

  • U12 korosztály- MK 4 – 2000 méter:

Nagy Dorka V. hely

  • U13 korosztály – MK1 – 3×200 m

Garzsik Nóra, Józsa Lili II. hely

  • U13 korosztály – MK4 – 4000 m

Garszik Nóra, Bende Luca, Józsa Lili II. hely

  • U14 korosztály – K2 – 1000 m

Munkácsy Luca VII. hely

2017. június Simon Fiala Emlékverseny – Békésszentandrás – U12 korosztály – MK1- 2000 méter:

Horváth Barbara, Nagy Dorka I. hely

2017. július Vidékbajnoskság – Sukoró – U12 korosztály- 4×300 méter női váltó:

Horváth Barbara, Nagy Dorka III. hely

2017. július Vidékbajnoskság – Sukoró – U12 korosztály- MK 2 – 2000 méter:

Dózsa Luca, Szlávik Panna XI. hely

2017. július Indián-eszkimó verseny – Tiszaújváros – U12 korosztály – MK1:

Nagy Dorka V. hely

2017. július Körös Kupa – Szarvas – U12 korosztály – MK2 – 200 méter:

Nagy Dorka I. hely

Horváth Barbara II. hely

Szlávik Panna, Dózsa Luca IV. hely

2017. július Magyar Bajnokság – Sukoró – U12 korosztály – MK4 – 2000 méter:

Nagy Dorka, Horváth Barbara I. hely

2017. július Magyar Bajnokság – Sukoró – U12 korosztály – 4×300 méter vegyes váltó:

Surányi Zombor, Nagy Dorka III. hely

2017. július Magyar Bajnokság – Sukoró – U12 korosztály – 4×300 méter női váltó:

Szlávik Panna, Horváth Barbara III. hely

2017. augusztus – Házi verseny – Szolnok – U12 korosztály – MK1 – 2000 méter:

Horváth Barbara III. hely

Nagy Dorka IV. hely

2017. augusztus – Házi verseny – Szolnok – U12 korosztály – MK2 – 2000 méter:

Szlávik Panna, Dózsa Luca IV. hely

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Szeptember harmadik hétvégéjén ragyogó időben rendeztük meg iskolánk hagyományos közösségépítő rendezvényét, az Őszi vigasságot.

Az osztályok előzetesen készülhettek a különböző programelemekre, a főzőversenyre, az aszfaltrajzversenyre, a kincsvadászatra, a családi sorversenyre, a roller-, görkorcsolya-, és gördeszka versenyre. Nagy népszerűségnek örvendett a tűzoltóautó, melyet hatalmas érdeklődéssel vettek birtokba tanulóink. A kézműves foglalkoztatókban is hasznosan telt az idő, őszi termés- és levélképek, gesztenyesárkányok készültek.

A szülők rengeteg finomsággal készültek a napra, a főzésből is – főleg az apukák – derekasan kivették a részüket. A nap folyamán a főzés és a versenyek mellett volt lehetőség és idő ismerkedésre, baráti beszélgetésekre is.

Az osztályok csapataival iskolánk csatlakozott a „Te szedd!” akcióhoz is, az iskola környékéről több zsák szemetet gyűjtöttek össze tanulóink.

Az előzetesen erre a napra meghirdetett karitatív jellegű gyűjtés során ruhaneműket, lábbeliket, játékokat hoztak be a szülők, melyeket a rászoruló iskolatársak között osztunk majd szét.

A jó hangulatban telt napról a képgaléria fotói is tanúskodnak.

Rendezvényünkről a szoljon.hu hírportál is közölt képeket, melyet az alábbi linken tekinthetnek meg: https://www.szoljon.hu/galeria/oszi-vigassag-szandaszolosi-altalanos-iskolaban/

Az Őszi vigasságon szervezett versenyek eredményei IDE kattintva olvashatók.

2017. szeptember 15-én a Szandaszőlős Táncegyüttes jó hangulatú Mustivál táncházat rendezett a Szandaszőlősi Művelődési Házban. Az este folyamán a táncrendeket vetélkedők tarkították. A szőlőfürt készítő versenyen kívül bor-nóták éneklésében és kvíz kérdések megválaszolásában is összemérhették a tudásukat a résztvevők a tisztelt zsűri előtt.

Köszönjük, hogy a résztvevők népes csapatukkal és vidámságukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A talpalávalót kiváló fiatal muzsikusok húzták, a program házigazdája és jókedvfelelőse Bathó Rita, Fekete Dániel, Hoffer Károly és Stonawskiné Busi Ildikó volt.