A linkekre kattintva betölthetőek a 2020-as helyi tantervek!

(A tantervek PDF-ben vannak feltöltve, szükséges az olvasásához az Adobe Reader program. Továbbá célszerű nem Internet Explorerben megnyitni, mert előfordulhat hogy nem jelenik meg. Ha valamiért mégsem lehetne megtekinteni, az egér jobb gombjával a “Mentés másként” paranccsal letölthető)

Állampolgári ismeretek 8

Angol és német 1-4.

Angol és német 5-8.

Biológia 7-8.

Digitális kultúra 3-8.

Dráma és színház 7.

Ének 1-4.

Ének 5-8.

Etika_1-4.

Etika_5-8.

Fizika 7-8.

Földrajz_7-8.

Hon és népismeret 5.

Kémia_7-8.

Környezetismeret 3-4.

Magyar nyelv és irodalom 5-8.

Magyar nyelv és irodalom 1-4.

Matematika 1-4.

Matematika_5-8.

Osztályfőnöki 5-8.

Technika és tervezés 1-4.

Technika és tervezés 5-7.

Természettudomány 5-6.

Testnevelés 1-8.

Történelem 5-8.

Vizuális kultúra 1-4.

Vizuális_kultúra_5-8.

A honlapunkon is közzétett intézményi járványügyi intézkedési terv (http://szandasuli.hu/intezkedesi-terva/) az alábbi szigorításokkal egészül ki:

Szeptember 7-től minden felső tagozatos diáknak, valamint valamennyi pedagógusnak és egyéb munkakörben dolgozónak kötelező a maszkhasználat az iskola közös tereiben.

Szeptember 21-től, hétfőtől az alsó tagozatos tanulóknak is kell maszkot viselniük az iskola közösségi tereiben (folyosók, mosdók). A tanórákon a maszk használata nem kötelező.

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a gyermekétkeztetés területén több megelőző intézkedést vezettünk be, melyek a következők:

 • amennyiben az intézmény fertőzéssel érintett, és az intézményben vagy egy részében (tagintézmény, osztály, csoport stb.) tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntenek, az érintett gyermek, tanuló számára az étkezés automatikusan lemondásra kerül. Amennyiben a gyermek, tanuló az intézmény által biztosított gyermekfelügyeletben részt vesz, vagy nem tartózkodik ugyan az intézményben, de nincs hatósági karanténban, és ezért az intézményben az étkezésben részt kíván venni, számára egyszeri meleg főétkezést (ebéd) helyben fogyasztással tudunk biztosítani. Ebéd elhordására nincs lehetőség! Kérjük, hogy amennyiben a digitális munkarend ideje alatt is részt kíván venni a tanuló a gyermekétkeztetésben, azt írásban (levél, email, sms, messenger üzenet, facebook csoport, stb.) jelezzék az intézmény étkezési ügyintéző számára.
 • a térítési díjfizetésre – további intézkedésig – a már megszokott rendben lesz lehetőség:
 • havonta a meghirdetett beszedési napokon az intézményben helyben készpénzben,
 • hétfőtől csütörtökig (kivéve ünnepnapokon) az Intézményszolgálat székhelyén (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.) található pénztárban készpénzben, illetve bankkártyával,
 • átutalással,
 • az iskolák esetében csoportos beszedési megbízással a tájékoztatókban leírt feltételek fennállása esetén.

Ezúton kérjük Önöket, hogy a járványhelyzet ideje alatt elsősorban az érintésmentes fizetési lehetőségeket használják.

 • Amennyiben az átutalást választják, kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni a gyermek, tanuló nevét, intézményét, csoportját/osztályát. A korábban készpénzes fizetési módot választóknak kollégáink telefonon adnak tájékoztatást a fizetendő díj pontos összegről. A befizetett számlákat pedig postai úton megküldjük.

Az átutalásokat az alábbi számlákra várjuk:

A 2020/2021. tanévre vonatkozóan kiállított számlák befizetését

 • Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
 • Szegő Gábor Általános Iskola,
 • Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola, Sportiskola Alapfokú Művészeti Iskola,
 • Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola,
 • Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola,
 • Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
 • Szolnoki Szentgyörgyi Albert Általános Iskola,
 • Varga Katalin Gimnázium, és
 • Szolnok Városi Óvodák esetében

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata számlaszámára:

11745004-15408930-11550004

 • Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
 • Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
 • Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola
 • Verseghy Ferenc Gimnázium
 • Szolnoki Széchenyi István Gimnázium
 • Szolnoki Szakképzési Centrum és
 • Szolnok Városi Kollégium esetében

Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálata számlaszámára:

11745004-15577362

A 2020. szeptemberét megelőzően kiállított számlák (hátralékok) befizetését minden intézmény esetében az Intézményszolgálat számlaszámára: 11745004-15577362 várjuk.

 • A gyermekek étkezésével kapcsolatos ügyintézés során használt nyomtatványokat elektronikusan is elérhetővé tettük, letölthetőek honlapunkról.

Megértésüket köszönjük!

Bencsik Zsolt
igazgató

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. július 01-jétől hatályba lépett, a számlázási szabályokat érintő rendelkezések és a közeljövőben bevezetésre kerülő Kréta Pénzügyi Modul miatt az alábbi változtatások szükségesek a művészetoktatási térítési- és tandíj számlázásával és befizetésével kapcsolatban:

 • A térítési- és tandíjbefizetés félévenként előre elkészített átutalásos számla ellenében történik 2020. szeptember 1-jétől.
 • A számlák egységesen átutalással készülnek, készpénzzel (csekk) történő fizetés csak nagyon indokolt esetben történhet meg.
 • A számlák egy meghatározott fizetési határidővel készülnek a Tankerületben (az eljárási szabályzat szerint  I. félév október 15., II. félév március 15.). A számlák a fizetési határidő előtt legalább két héttel elkészülnek.
 • Az elkészült számlák kiküldésre kerülnek az intézménybe és az intézmény feladata, hogy a számlákat a határozatokkal együtt a szülők felé eljuttassák.
 • A Tankerület a befizetéseket és a kintlévőségeket nyilvántartja, amelyről az intézményeket heti adatszolgáltatásban tájékoztatni fogja.
 • A 2020-2021-es tanévben a fizetendő összeg 4.000 Ft/félév lesz.

Szolnok, 2020. 09.08.  

Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

A 2020/2021. tanév néptánc térítési díjáról szóló ájékoztatót ITT olvashatják. A Szolnoki Tankerületi Központ térítési díj és tandíj szabályzatát ITT olvashatják. A térítési díjak táblázatát IDE kattintva tudják megtekinteni.

Kedves Szülők!

A hetedikes lányok számára az idei tanévben is lesz lehetőség a HPV oltás igénylésére. A szülők az iskolai védőnő által kiosztott nyilatkozatokat szeptember közepéig kitöltve, aláírva kérhetik gyermekeik számára a védőoltást, mellyel kapcsolatban az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatnak.

https://malyvavirag.hu/malyvavirag-magazin/segitunk-a-dontesben

https://malyvavirag.hu/kiadvanyok/hpv-vedooltas-level-a-szuloknek

https://malyvavirag.hu/kiadvanyok/hpv-elleni-vedooltas

https://malyvavirag.hu/kiadvanyok/a-fele-se-mese-gyerekeknek

Kedves Szülők!

A 2020-2021-es tanévtől iskolánkban az Office 365 tanulást támogató keretrendszer kerül bevezetésre. Az Office 365 lehetőséget biztosít minden tanulónknak a Microsoft Office programok (Word, Excel, PowerPoint) online használatára és ezek öt eszközön való offline telepítésére (pl.: tabletre, okostelefonra, asztali számítógépre, laptopra). Mindemellett minden tanuló 1 TB felhőtárhely szolgáltatásban részesül. Az oktatási csomag magában foglalja a Microsoft Teams alkalmazást, amely alkalmas a tanórai és házi feladatok kiosztására, online kapcsolattartásra, valamint egy esetleges digitális tanrendre való átállásban is a segítségünkre lehet.

A gyerekek felhasználói fiókjába az alábbi linken tudnak belépni:

https://www.office.com/?omkt=hu-HU

A gyerekek felhasználó neve: vezeteknev.utonev1.utonev2@szandasuli.hu
Pl.: minta.agnes.eszter@szandasuli.hu

A gyerekek jelszava: Szanda.születésiévhónapnap Pl.: Szanda.20100212

Ha nem sikerül belépni, kérjük, jelezzék gyermekük osztályfőnökének.

Még az első héten az osztályfőnök által megadott időpontban minden osztályban egy kb. 5 perces online videóbeszélgetést tartunk.

Az alábbi segédanyagok letölthetők a linkekre kattintva:

Bejelentkezés az Office 365 fiókba.

Microsoft Teams felülete, csatlakozás a videóbeszélgetéshez.

Mobilapp telepítése

Szükség esetén 09.07-én 16.30-tól a Microsoft Teams és a KRÉTA ellenőrző használatával kapcsolatban bemutatót tartunk tanulóink szülei számára. A bemutatón 15 fő vehet részt, amennyiben több jelentkező lesz, másik időpontot is meghirdetünk.

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a szeptember 07-re tervezett bemutatóra a létszám betelt. Amennyiben igényük lenne segítségre, kérjük jelezzék gyermekük osztályfőnökének és megfelelő létszám esetén újabb foglalkozást szervezünk szülők számára.

Együttműködésüket köszönjük!

Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

A 2020/2021. TANÉVBEN A SZANDASZŐLŐSI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL

1.FELKÉSZÜLÉS A NEVELÉSI ÉVRE, TANÉVKEZDÉSRE

Alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk az iskola épületében.

A bejárati ajtókhoz fertőtlenítő adagolókat szereltünk fel.

Megtörtént az online platformok előkészítése, intézményi regisztrációk elindítása különböző alkalmazásokhoz. Erről részletes tájékoztatót kapnak majd az osztályfőnököktől.

2. AZ INTÉZMÉNY LÁTOGATÁSA

A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A szülők az iskola épületébe nem léphetnek be. Kérjük, hogy csak az iskola épületéig kísérjék gyermeküket és ott is várják őket.

A belépés rendje:

1.évfolyam: 4. kapu (belső udvar ebédlő felőli bejárat)

2.évfolyam: 3. kapu (belső udvar büfé melletti bejárat)

3.évfolyam: 2. kapu (belső udvar terasz, 9-es teremmel szemben)

4-8. évfolyam: 1. kapu (főbejárat)

Az iskolába érkező tanulók elfoglalhatják helyüket osztálytermükben, nem kell az udvaron vagy a folyosón várakozniuk, kivéve a reggeli ügyeletet kérő tanulók.

Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk a tanulók lazább elhelyezéséről. Az osztályok a saját osztálytermükben tanulnak, teremváltásra csak a legszükségesebb esetben kerül sor (pl.: informatika, testnevelés, technika, kémia, idegen nyelvi és matematika csoportbontás).

A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.

Kérjük, hívják fel gyermekük figyelmét, hogy ne adogassanak át egymásnak tárgyat, pl. radír, vonalzó, faragó, játékok, otthonról nasi, stb.

A szünetben bent tartózkodó tanulók a teremben maradnak, ahol minden szünetben szellőztetnek. Teremváltás esetén fertőtlenítik a termeket.

A mosdók fertőtlenítése minden szünet után megtörténik.

A személyi higiéné szabályainak és a mosdókban a védőtávolság betartásának érdekében megnöveljük a szünetek időtartamát:

 • 1-4. szünet 15 perc,
 • 5. szünet 5 perc

A szünetekben váltva tartózkodnak kint az alsós és a felsős tanulók, a számukra kijelölt helyeken.

Azok a tanulók, akik a szünetet az épületben töltik, a saját termükben lesznek. Az esetleges teremváltásoknál, a folyosókon, ahol a védőtávolság nem tartható be biztonságosan ott tartózkodás idején javasolt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tanulók által viselt maszkról a szülő gondoskodik.

A tantermi oktatás során az osztályok keveredését a lehetőség szerint elkerüljük, bontott csoportnál (csoportbontás, napközi, sávos testnevelés óra, FEK) a kockázat úgy minimalizálható, hogy a teremben az ugyanazon osztályból érkező gyermekek ülnek egy csoportban elkülönülten, megfelelő távolságot tartva a más osztályból érkezőktől és köztük az érintkezés kerülendő (pl. feladatoknál tárgyak átadása).

A testnevelés órákat az időjárás függvényében szabad téren tartjuk. Az órák során lehetősé szerint mellőzni kell a szoros testi kontaktust igénylő feladatokat. Amennyiben ez mégsem kerülhető el, akkor ezeket állandó partnerrel (párokban, kiscsoportokban) kell végezni.

A megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben, ezért a testnevelés órák előtti és utáni öltözésnél tekintettel kell lenni arra, hogy elkerülhető legyen az öltözőkben történő csoportosulás:

 • alsó tagozatos gyerekek a saját termükben öltöznek
 • a felsősök minden öltözőt igénybe vesznek.

A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett tartjuk meg. Egyéb szükséges információkat a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben (KRÉTA), intézményi honlap, vagy az osztályok kialakult adminisztrációs rendszerében juttatjuk el Önökhöz. Kérjük, ezek fokozott figyelemmel kísérését.

3. EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA

Az intézmény bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt helyeztünk el, ennek használatára felhívjuk a tanulók figyelmét. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét. Felhívjuk a tanulók figyelmét a napközbeni gyakori szappanos kézmosásra. Kéztörlésre csak saját textil törölköző használata engedélyezett, vagy a mosdókban kihelyezett papírtörölköző.

A személyi higiéne alapvető szabályairól a tanulók részére részletes, az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást adunk. Felhívjuk a figyelmüket az úgynevezett köhögési etikettetre: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés.

A takarítást, fertőtlenítést úgy szervezzük meg, hogy az a gyermekek, tanulók egészségét ne veszélyeztesse.

Az iskolában használt játékok, sporteszközök, játszótéri eszközök felületét rendszeresen fertőtlenítjük.

A köhögéssel, tüsszentéssel a különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében fokozottan ügyelünk az intézmény tisztaságára. A tantermekben, a folyosókon és a szociális helységekben napi többszöri fertőtlenítő takarítást végzünk. A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek (ilyenek a padok, asztalok, székek, az ajtó-, ablakkilincsek, korlátok, villany- és egyéb kapcsolók, informatikai eszközök /billentyűzet, monitor, egér, egérpad, stb./, mosdók csaptelepei, WC lehúzók, stb.) vírusölő hatású szerrel fertőtlenítve legyenek.

4. ÉTKEZTETÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Fokozottan ügyelünk az étkezés helyszínének tisztaságára, a rendszeres fertőtlenítésére.

Étkezés előtt és után kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek alapos szappanos kézmosására és kézfertőtlenítésére.

Az étkezéseket úgy szervezzük, hogy az osztályok keveredése elkerülhető legyen, sorban állás esetén gondoskodunk a védőtávolság betartásáról.

Fokozottan figyelünk az ebédlőben az asztalokon elhelyezett, közös használatú eszközök tisztántartására, fertőtlenítésére.

A tanulók a tízórait csomagolva kapják, melyet a saját tantermükben fogyaszthatnak el.

5. TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára

Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.

6. TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

Amennyiben egy tanulónál, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tüneteit észleljük, haladéktalanul elkülönítjük, egyúttal értesítjük az iskola-egészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén értesítjük a szülőt, akinek a figyelmét felhívjuk arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. (Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.)

A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézmények el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.

7. INTÉZKEDÉSEK FERTŐZÉSSEL ÉRINTETT INTÉZMÉNYEK ESETÉBEN

A korábbi, tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján, a az előzetesen meghatározott platformok és módszerek alkalmazásával, előnyben részesítve a valós idejű kommunikációt biztosító órákat, zajlik az oktatás a továbbiakban.

Kapcsolattartás a szülőkkel videokonferencián, vagy egyéb, valós idejű kommunikációt lehetővé tevő platform használatával történik.

Amennyiben az intézményben átmenetileg elrendelésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend, a gyermekfelügyeletet az intézményben meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. Amennyiben az intézményben objektív okokból nem szervezhető meg a gyermekfelügyelet, arról a tankerületi központ gondoskodik.

A megelőzéssel kapcsolatban további információkat IDE kattintva olvashatnak.

Szolnok, 2020. augusztus 31.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Tanévnyitó ünnepségünket az első tanítási napon, 2020. szeptember 1-jén, kedden 8.00 órakor tartjuk, melyre rendhagyó módon csak az első évfolyamos tanulók szüleit várjuk.

Minden, a tanévkezdéssel kapcsolatos információról az osztályfőnökökön keresztül legkésőbb szerda estig kapnak részletes tájékoztatást.

Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

5. évfolyam:
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Nógrádi Gábor: Pete Pite
Csukás István: Nyár a szigeten
Mark Twain: Koldus és királyfi
Mándy Iván: Csutak színre lép
J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Fekete István: A koppányi aga testamentuma

6. évfolyam:
Erich Kästner: A repülő osztály
Fekete István: A koppányi aga testamentuma
Christine Nöstlinger: A cseregyerek
Nógrádi Gábor: A galambnagymama
R. L. Stevenson: A Kincses sziget

7. évfolyam:
Jules Verne: Kétévi vakáció
Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat!
Sohonyai Edit: Jasmine
J. F. Cooper: Az utolsó mohikán
Daniel Defoe: Robinson
J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi
Rick Riordan: A villámtolvaj

8. évfolyam:
Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia
Balázs Ágnes: Fekete Szivárvány
Anne Frank naplója
Szabó Magda: Abigél
Jules Verne: A tizenötéves kapitány
Berg Judit: Az Őrzők

Kedves Szülők!

2020. augusztus 26-án 17 órától szülői értekezletet tartunk a leendő első osztályos tanulóink szülei számára.

OsztályOsztályfőnökSzülői értekezlet helye
1. aKovács Andrea3. terem
1. bHarangozó Anikó2. terem
1. cHornyák Lászlóné1. terem
1. dSokvári – Sedon Katalin4. terem

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Tanító nénik és tanító bácsi

Kedves Szülők!

2020. augusztus 29-én kerül sor a járvány miatt elmaradt iskolai raklapbútorok elkészítésére. Kérem azokat a szülőket, akik el tudnak jönni segíteni, augusztus 24-től legyenek szívesek jelezzék gyermekük osztályfőnökének.

Köszönettel:
Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csodatáska elnevezésű akciójának keretein belül országos iskolatáska- és tanszergyűjtésbe kezdett, mellyel több ezer gyermek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. Iskolánk a Szandaszőlősért Egyesülettel közösen csatlakozott a kampányhoz. Kérjük, akinek lehetősége van az iskola portáján leadott írószerekkel, füzetekkel, iskolatáskával és egyéb tanszerekkel (pl.: tolltartó, vonalzó, radír, hegyező, körző, vízfesték, tempera, ecset, írólap, rajzlap, papírvágó olló, színes papír stb.) támogassa a kezdeményezést.

A nyári Napközi Erzsébet-tábor négy turnusa június 29-től július 3-ig, július 6-tól július 10-ig, augusztus 3-tól augusztus 7-ig és augusztus 10-től augusztus 14-ig zajlott iskolánkban, melyen 1-6. osztályig összesen 255 tanulónk vett részt. A változatos programok között szerepelt aszfalt rajzverseny, kézműves foglalkozás, sportvetélkedő, számháború, kerékpártúra Rákóczifalvára az Éden madárparkba és a rákóczifalvai régi idők házába. Minden turnusban Erzsébet-tábor logóval ellátott pólót kaptak a gyerekek ajándékba. Bízunk benne, hogy minden gyermek jól érezte magát ez alatt a négy hét alatt és maradandó élményeket nyújtott neki táborunk.

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezúton szeretné felhívni felnőttek és gyerekek figyelmét egyaránt, hogy nyáron is fontos a biztonság. Az alábbi kiadványukban ennek érdekében néhány jótanácsot olvashatnak:

Elbír 2020 nyár

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk augusztus 3. és 14. között a gyerekeket – akiknek nincs programjuk – 8-tól 16 óráig nyári komplex táborunkba.
Részvételi díj: 15 000 Ft, amely a kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna) és a program költséget tartalmazza.
Jelentkezni július 29-ig a szandaszolos.iskola@gmail.com e-mail címen lehet.
Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

Kicsit megkésve ugyan, de megérkezett az országos Tavaszi olvasóverseny eredménye. A háromfordulós versenyben az 5-8. osztályos kategóriában Nagy Laura (5.b) a 3., Fábián Luca (5.b) a 8. helyezést, míg a csapatban induló Kövér Dorottya és Mezei Anna (mindketten 5. c-sek) az 5. helyet szerezte meg. Teljesítményükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk!
Felkészítő tanáruk: Bencsik Pálné

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

2020. március 23-án immár 5. alkalommal vette kezdetét a Digitális Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai támogatásával.
A digitális kor oktatást érintő kihívásaira való reflektálás igénye hívta életre öt évvel ezelőtt a Digitális Témahetet. Ennek legfontosabb célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben, amely az idei tanév márciusában bevezetett digitális munkarendben még időszerűbb és aktuálisabb lett.
Évről évre egyre több iskola és óvoda csatlakozik a programhoz, amelyen változatos és kreatív projektek megvalósításával fejleszthetik a tanulók kompetenciáit a technológiával támogatott tanulás során.
Idén már másodszor regisztráltunk a témahétre, hiszen intézményünk kedvezményezettje a „Digitális környezet a köznevelésben” című pályázati projektnek, melynek céljai összhangban vannak a Digitális Témahét törekvéseivel, irányelveivel. Mindkét program kiemelt figyelmet fordít a multidiszciplináris megközelítésre, a digitális technológia alkotó használatára, a nevelési-oktatási intézmények közötti együttműködés élénkítésére, az esélyegyenlőségre – a kiemelt figyelmet igénylő tanulók fejlesztésével és bevonásával -, valamint az IT-biztonságra is.
Meggyőződésünk, hogy intézményünk részvétele a Digitális Témahéten erősíti pályázati tevékenységeink beépülését az iskola pedagógiai gyakorlatába, tovább növelheti a pedagógusok digitális felkészültségét, hozzájárulhat a módszertani kultúra bővítéséhez, a digitális és egyéb kulcskompetenciák hatékonyabb fejlesztéséhez.
A Digitális Témahét programjába bevontuk és ez által szélesebb körben is megismertettük azokat az új ismereteket, tudásokat, jó gyakorlatokat, amelyeket a pedagógusok a pályázat keretében megszereztek, összegyűjtöttek.

A Digitális Témahét 2020. beszámolóját ITT olvashatják.

Kívánunk minden kedves diákunknak, kollégánknak és munkatársunknak, valamint honlapunk valamennyi látogatójának vidám nyarat és kellemes vakációt!