Véget ért a 2018/2019-es tanévi Búvárkodj a biológiában tanulmányi verseny. Az ötfordulós online versenyen összesen 57 tanuló mérte össze tudását. A legjobb tíz versenyző a Verseghy Ferenc Gimnázium által szervezett terepgyakorlaton vehet részt. Tulipán Tamara (8. c) az előkelő 4. helyen végzett, amely eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanára: Dancza János

A Kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium Kondor Béla Tagozata által kiírt “Ellentét” országos rajzpályázatán különdíjat szerzett: Kondacs Réka 7.b osztályos tanuló.
Felkészítő tanára: Fazekas Zsuzsanna

Eredményéhez gratulálunk!

2019. január 12-én szombaton rendezték Szolnokon a Volán Kupa asztalitenisz bajnokságot, melyen iskolánk 7.b osztályos tanulója egyéni versenyben bronz-, párosban ezüst érmet szerzett.

Felkészítő edzők: Szöllősi Péter és Skumát István

Gratulálunk a szép eredményekhez!

A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység.

Hazánk környezeti állapota ma még lehetővé teszi, hogy a ház körül gyakori madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet. Az etetés viszont nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak − nekünk pedig rengeteg megfigyelési élményt −, különösen az itatással és a mesterséges odúkkal együtt, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük.

Iskolánk területén a madáretetés az egész téli időszakban évek óta folyamatos az alsós évfolyamok körében. Mindezen tevékenység további népszerűsítését szorgalmazza a felsős tanulók gyűjteménye. Mindamellett, hogy teljes legyen a kép, az éppen távolabbi, melegebb területen telelő madarainkról is készültek munkák. Köszönjük a gyerekek munkáit!

Kedves Szülők!

A Szandaszőlősi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány 2019. február 16-án 19.00 órai kezdettel ismét megrendezi hagyományos bálját a Szandaszőlősi Reptéri Művelődési Házban, melyre ezúton meghívjuk Önt és kedves családját.

Rendezvényünkön a jó hangulatot Dj Armani fogja biztosítani.

A bálon lehetőség lesz tombolajegy vásárlására. Tombolatárgy felajánlásaikat szívesen fogadjuk.

A menü kiválasztására később lesz lehetőség.
Belépődíj: 4000 Ft.

Tisztelettel kérjük, szíveskedjen jelezni részvételi szándékát, asztaltársaság igényét, valamint azt, hogy tombolatárgy felajánlásával tudja-e segíteni rendezvényünk sikerességét, legkésőbb 2019. január 14-éig gyermeke osztályfőnökénél.

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

A Talaj Világnapja  – december. 5.

Bolygónkon a népesség folyamatosan növekszik, a városok bővülnek, az éghajlat változóban van és egyre több élelemre van szükség az emberek ellátásához. Mindez elképzelhetetlen egészséges, azaz sokoldalú szerepét zavartalanul ellátó talaj nélkül.

  • A talaj a biológiai sokféleség hordozója, az emberi egészség szempontjából fontos antibiotikumok forrása.
  • A talaj a legnagyobb szűrőrendszer, szerepe kulcsfontosságú az ivóvíz- és öntözővíz ellátásban.
  • A talaj az élelmiszertermelés, tágabb értelemben a biomassza előállítás alapja.
  • A talaj véges erőforrás, emberi generációs időskálán nem megújítható.

A Biodiverzitás Védelmének Világnapja – december 29.

1993-ban életbe lépett az 1992-es Rio-i ENSZ konferencia biodiverzitás egyezménye.

A biodiverzitás, az élővilág sokfélesége gyorsan csökken: becslések szerint naponta kb. 140 állat- és növényfaj pusztul ki.

Pedig a biológiai sokféleség teszi lehetővé a természetes kiválogatódás útján a megváltozott környezethez való alkalmazkodást, az evolúciót, ami egyben az élő rendszerek viszonylagos stabilitását is eredményezi.

A 2018-as évet az idén közös énekléssel zártuk. Nagy élmény volt a résztvevők számára, amikor közel 700 torokból csendült fel Halász Judit Karácsony ünnepén című dala. Ezzel a videóval kívánunk honlapunk minden látogatójának kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet és jó pihenést a téli szünetere!

A téli szünet előtti héten minden táncos csoportunknak biztosítottunk lehetőséget arra, hogy a táncos társakkal közösen süssenek mézeskalácsot, mártsanak gyertyát, ezzel készülve az ünnepekre. Az ifjúsági csoport tagjai vállalták, hogy a vásárolt hozzávalókból minden csoport számára begyúrták a mézeskalács tésztát, ezeket a hűtőben tároltuk a felhasználásig. Az elkészült mézeskalácsok között nagyon sok kreatív alkotás is született, mindenki izgalommal várta, hogy kisüljön végre a kalácsa.
A foglalkozásokon készült fotók jól mutatják az ott folyó munka kellemes hangulatát.

2018. december 19-én öt csapat részvételével került megrendezésre iskolánkban a már hagyományos Szanda Kupa kosárlabda torna. Iskolánk idén is két csapattal vett részt a tornán, melynek eredményei a következők:

A Szanda “A” csapatunk a III. helyen végzett. A csapat tagjai:
Dér Zsombor (5.c), Lőrincz Gergő (6.c), Herczeg Zoltán (5.d), Tigyi János (6.b), Seller Gellért (5.b), Sitku András (5.d), Fogarasi-Szentannay Attila (5.c), Kasza Boglálrka (5.d)

A Szanda “B” csapatunk a IV. helyet szerezte meg. A csapat tagjai:
Vitai Szabolcs (4.b), Grúber Bence (5.d), Győr Roland (5.c), Tónai Edvin (5.d), Tónai Kevin (5.d), Erdei Zsolt (6.b), Lescsinszky Levente (6.c), Sőreg Ádám (5.c), Horváth Imre (6.b), Varga Milán (5.c), Gulácsi Viktória (5.d)

Felkészítő tanáruk: Biró Ágnes

Mindkét csapatnak gratulálunk!

Az 5.b osztály egyik kiemelkedő tehetsége Horváth László. Egyik  tehetségterülete a karate, ahol kimagasló eredményeket, sikereket tudhat maga mögött: 
Debrecen 2018.11.17. –  Magyar Kyokushin Karate Szervezet utánpótlás Magyar Bajnoksága – III. hely
Pestszentimre 2018.10.13. – Utánpótlás Magyar Bajnokság – III. hely
Nyíradony 2018.09.22. – V. Nyíradony Kupa – III. hely

Szép volt Laci! Gratulálunk az eredményeidhez, további sok sikert kívánunk!

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

2018. december 11-én rendezte Ünnepváró városi szavalóversenyét a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, melyen iskolánkat 6 tanuló képviselte 3 korosztályban.

4. évfolyam:
Kalotai Kornél (4.c) – IV. hely
Felkészítő tanára: Versegi Mónika
Farkas Panna (4.a) – VII. hely
Felkészítő: Farkasné Varga Andrea
Sándor Gergő (4.a) – Szerepléséért emléklapot kapott.
Felkészítő tanára: Papp Márta

5. évfolyam
Horváth László (5.b) – III. hely
Felkészítő tanára: Sitkuné Lékó Judit

7-8. évfolyam
Kovács Petra (8.a) – II. hely
Felkészítő tanára: Katona Zsuzsanna
Farkas Bence (7.c) – II. hely
Felkészítő: Farkasné Varga Andrea

11 iskolából 178 pályamű érkezett a “170 éves a magyar honvédség” című rajzversenyre, melyek közül 38 alkotást díjaztak. A díjazott alkotások közül  6 a mi intézményünk tanulóié.

1. évfolyam
II. helyezett: Szilágyi Hanga (1.d)
Felkészítő tanára: Nyolczas Edina

2. évfolyam
II. helyezett: Vidra Tamás (2.c)
III. helyezett: Márton Csenge (2.c)
Felkészítő tanára: Szalainé Tóth Ibolya

5-7. évfolyam
I. helyezett: Kondacs Réka (7.b)     
II. helyezett: Kovács Kata Zsófia (5.d)
Különdíjas: Kocsis Viktória 
Felkészítő tanáruk: Fazekas Zsuzsanna

Gratulálunk a szép eredményekhez!

A karácsony közeledtével a Menő menzák az iskolában – Menőzz velünk az egészségedért pályázatunk keretein belül dietetikus szakember segítségét kértük, ajánljon recepteket ételallergiás tanulóink szülei számára. Az alábbiakban diabetikus, tojás-, laktóz- és gluténmentes ételek hozzávalóit és elkészítését olvashatják. Bízunk benne, hogy a három napi menü összeállításával a gyerekek egészségének megőrzésén kívül hozzá tudunk járulni az ünnepi előkészületekhez. 

A recepteket a feliratra kattintva tudják elolvasni és letölteni.

Diabetikus ételek

Tojásmentes ételek

Laktózmentes ételek

Gluténmentes ételek

Jó étvágyat kívánunk!

2018. december 11-én V. alkalommal rendezték meg a Magiszter megyei Rajzversenyt, melyen festés kategóriában II. helyezett: Volter Adél (7.b)
III.  helyezett: Oravecz Anna (7.c)

Felkészítő tanár: Fazekas Zsuzsanna

Gratulálunk a szép eredményekhez!

2018. december 9-én rendezték Budapesten a Reménységek Kupája asztalitenisz versenyt, melyen Zsigmond Ramón iskolánk 7.b osztályos tanulója igazolt játékosként U13 korosztályban egyéniben II. helyezést ért el.

Felkészítő edzők: Szöllősi Péter és Skumát István

Gratulálunk a szép eredményhez!

2018. december 9-én rendezték Mórahalmon az I. osztályú csapatok idei évadának első kvalifikációs Fit-Kid versenyét, melyen Pető Fanni iskolánk 7.a osztályos tanulója 2-es korcsoportban Kiscsapat kategóriában II. helyezést szerzett, Big Free kategóriában a IV. helyen végzett.

Felkészítő edző: Uj-Nagy Darinka

Az elmúlt héten egy bensőséges hangulatú, pedagógiailag rendkívüli értéket hordozó, nagy élményt nyújtó növendék hangversenyen vehettünk részt, ahol Csáki Kálmán és Bálint Gábor zenetanárok szandaszőlősi növendékei mutatkoztak be egymás és a szülők előtt. 

A kezdőktől a haladókig bemutatkozó növendékek furulyán, kürtön, gitáron és tenorkürtön játszottak. A koncert két műsorszámának szereplőit felkértük egy újabb fellépésre is, mert szeretnénk, ha az idei karácsonyi ünnepségen a nevelőtestület előtt is bemutatnák tudásukat.

A tantestületünk tagjainak kevés alkalma adódik arra, hogy a hangszeren tanuló tanítványaikat előadás közben láthassák, hallhassák. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ezeket a gyerekeket a közismereti tárgyakat tanító pedagógusok egy másik oldalukról is megismerjék,ezáltal jobban elfogadják és elismerjék a más területen nyújtott teljesítményüket. 

Véget ért a Boldogság Program és a Libri közös könyvgyűjtő akciója, a „Váltsuk valóra a meséket!”Iskolánk is csatlakozott a kampányhoz, melynek során a gyerekek lelkesen gyűjtötték a jó állapotban lévő, de általuk már nem használt könyveket. Így sok ezer olyan gyerek kezébe kerülhet karácsonyra könyv, akik más módon nem tudnának ahhoz hozzájutni. Mi 456 darab könyvvel járultunk hozzá az országosan már 22 ezer példányt is elérő mennyiséghez. A szép számú könyv mellé gyönyörű könyvjelzőkkel is meglepték a gyerekek leendő olvasóikat. Nagyon szépen köszönjük támogatásukat!