Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Az október 27-én, Törökszentmiklóson megrendezett II. Gaál Autentika Szólótáncversenyen táncosaink az alábbi eredményeket érték el: 

Sipos Balázs (8.b) Arany minősítés (felkészítő: Hoffer Károly) 
Markó Attila (8.a) Ezüst minősítés (felkészítő: Hoffer Károly) 
Erdős Gábor (3.c) Bronz minősítés (felkészítő: Fekete Dániel)

Gratulálunk a kiváló teljesítményekhez!

Kedves Szülők!

November 13-án 17.30-kor a Városháza Dísztermében Szülői Fórum keretében előadást tart Tari Annamária pszichológus, pszichoterapeuta „Online gyerekek és offline szülő” címmel. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyről részletesen IDE kattintva olvashatnak.

2018. november 3-án Szolnokon rendezték az Észak – Alföldi Régiós Versenyt asztalitenisz sportágban, melyen Zsigmond Ramón 7.b osztályos tanulónk, U13 korosztályban, már nem amatőrként, hanem igazolt játékosként versenyzett és az előkelő III. helyezést érte el.

Felkészítő edzők: Skumát István és Szölősi Péter 

Eredményéhez szívből gratulálunk!

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Szandai tanulók sikere a megyei versenyen

Iskolánk fejlesztő munkaközössége immáron 2. alkalommal hirdette meg megyei tehetséggondozó versenyét SNI, BTMN-s tanulók részére. A versenyre 12 csapat nevezett.  Iskolánk csapata az I. helyezést érte el, melyhez szívből gratulálunk .  A képek a verseny rendkívüli hangulatát  tükrözik.

Intézményünk, mint Minősített Tehetséggondozó Műhely október 26-án műhelymunkát szervezett, „A digitális eszközök használata a mindennapokban„ címmel, melyre a megye több intézményéből is érkeztek vendégek. A műhelymunka során az érdeklődők ízelítőt kaptak az interaktív panel használati lehetőségeiből. Megismerkedtek a szakórákon használható idoctum szoftverekkel. Internetes portálok segítségével bepillantást nyertek a tablet vagy okostelefon órai alkalmazásának lehetőségeiről. Eléjük tárultak az Edbot, a beebot és a bluebot használati lehetőségei mind az informatika, mind a szaktárgyi órákon. Az előadó Mezeiné Nagy Ildikó volt. 

A Szandaszőlősi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány „MENŐZZ VELÜNK AZ EGÉSZSÉGEDÉRT” címmel készítette el 20 hónap időtartam alatt megvalósítandó pályázatát az EFOP-1.8.5-17 Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok felhívásra.
Pályázatunk közvetlen célcsoportja a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, tanulócsoportjai.
Fő célként határoztuk meg a gyermekek egészséges táplálkozáshoz szükséges tudásának és készségeinek megszerzéséhez – ahol lehetséges, a szülők bevonásával – szükséges ismeretek, játékos, interaktív délutánok, iskolai rendezvények, programok szervezésével, lebonyolításával.
A projekt 2018. február 1-jén indult el, és folytatódik a 2018/2019-es tanévben.
Az ismeretterjesztő előadásokat, az ismeretek átadását célzó programokat a projekt megvalósításának első szakaszába tettük, hogy a későbbi megvalósítási időszakban már a konkrét ismeretek birtokában tudjanak tevékenykedni a tanulók.

Megvalósult programjaink:

– A pályázat szakmai tervének megfelelően az iskolai étkező bútorzatának (étkező asztalok, székek) teljes cseréje, a függönyök megújítása, valamint új edényzet, evőeszközök beszerzése megtörtént.

– Poszter és plakátverseny – Téma: egészséges ételek – egészséges életmód és életvitel

– A helytelen táplálkozási szokások és betegségek összefüggései megismerése

– Sportolsz? Mire figyelj? Egészségkockázatok – játékos délután

– Energiaegyensúly és ételek tápanyag tartalmának kiszámításával összefüggő interaktív játékos délután

– Honnan tudod, hogy allergiás vagy az ételre, alapanyagra? – tájékoztató rendezvény

– Segítség! – Lehet, hogy lisztérzékeny, tejérzékeny vagyok?! – tájékoztató rendezvény

A szemléletformálás, az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése területen megvalósult programjaink:

– Projektnyitó rendezvény – tanulói részvétellel

– Tavaszi nyitogató program – Gyümölcskínáló és Salátabár

Dietetikussal történő tanácsadások és konzultációk lehetőségét is biztosította a pályázat:

– Tanácsadás és konzultáció a rizikócsoportba sorolt (táplálkozási problémával küzdő, anyagcserezavarban szenvedő tanulóknak és szüleiknek)

– Tanácsadás és konzultáció az ételallergiában szenvedő gyermekek és szüleik számára

– Tanácsadás és konzultáció alsó és felső tagozatos pedagógusok számára – Mit tegyünk, ha rizikócsoportba sorolt tanuló van az osztályban?

Minden nyertes projektben kötelező elem a tanulók mindennapos táplálkozási szokásainak a kérdőíves felmérése. 2018 áprilisában az EMMI kérdőívét alkalmaztuk. Ezt a mérést meg kell ismételnünk 2019 májusában.  Így összehasonlítható lesz a mostani és a majdani felmérés eredménye, lehet vizsgálni a program hatását, a változás mértékét is tanítványaink körében.
A projekt keretében kötelező a résztvevőkről adatokat szolgáltatnunk az ESZA kérdőív segítségével, melynek kitöltése a szülők segítségével, aláírásával történik meg. Együttműködésüket köszönjük!
A meghirdetett programjainkra szeretettel várjuk tanítványainkat, a szülőket, pedagógusokat!

Néhány kép a megvalósult programokról:

Az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg az Erasmus+ tevékenységlistánkat:

Hungary_English_Code-hunt

Hungary_English_Free time activitiies outside

Hungary_English_Treasure hunting

Magyarország__Természetismeret_Tanösvény az iskolaudvaron

Magyarország_Matematika_A téglalap területe

Magyarország_Rajz_Stílus és mozgás

Magyarország_temészetismeret_Az erdő életközösségei

Magyarország_Természetismeret_Föld napja

Magyarország_Természetismeret_Kölcsönhatások

Magyarország_Természetismeret_Parányi élőlények

Magyarország_Természetismeret_Tájékozódás

Ungarn_DaF_Meteorologische Beobachtungen.docx

Ungarn_DaF_Orientierung und Ortsbestimmung

Ungarn_DaF_Sportarten und Hobbys

Magyarország_Osztályfőnöki_Legyünk jóban a természettel_

Iskolánk, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, részt vett a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozatán. (2018. október 17.)

A program címe: “Megérkeztem, itt vagyok!”

A foglalkozás célja volt, hogy bemutassa az intézmény pedagógusai által fejlesztett informális tanulási programot, amely digitális eszközök használatával támogatja az óvoda – iskola átmenetet.

Köszönjük az érdeklődő részvételt!

Iskolánk 8. osztályos diákjai 2018. október 13-án csatlakoztak a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes akcióhoz. A gyerekek ezen a napon megtapasztalhatták az önkéntes munka jelentőségét, hogy többek lehetnek, ha adnak. Tanulóink idős emberek kertjének rendbetételével segédkeztek a télre felkészülni.

2018. szeptember 24 – 27. között a 7. c és 7. d osztály a Határtalanul! 2018 program keretében Erdélyben kirándult. A pályázat a Hunyadiak nyomában címet viselte, a látnivalókat ennek szellemében látogattuk meg. Nagy élmény volt látni Kolozsváron Mátyás szülőházát és a híres Fadrusz –szobrot. Gyulafehérváron koszorút helyeztünk el Hunyadi János síremlékén, Vajdahunyad várában megcsodáltuk az érdekes kiállítást és borzongtunk a kínzókamrában. Erdély természeti csodái lenyűgöztek mindenkit: a tordai és a parajdi sóbánya, Békás- szoros, a Gyilkos-tó, a sóban gazdag Medve-tó. Rendkívüli élmény volt számunkra, hogy Pongrác-tetőn heves havazás fogadott bennünket. A Székelyszentléleki Általános Iskolában bepillantottunk a nyolcadikosok matematika órájába és jó hangulatú beszélgetésre is sor került. A csíksomlyói kegytemplomban bekapcsolódtunk a misébe, majd megkóstoltuk a borvizet. Székelyudvarhelyen, amely a legmagyarabb erdélyi város még a polgármesteri hivatal képviselője is fogadott bennünket. Orbán Balázsra Szejkefürdőn a székely himnusz eléneklésével emlékeztünk. Útban hazafelé megálltunk Tamási Áron sírjánál. Valamennyiünk számára emlékezetes marad ez a négy nap, a kürtős kalács ízét még sokáig fogjuk érezni.

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Kedves Szülők!

A 2018-2019-es tanévben október 8-13-ig kerül megrendezésre hagyományos tehetséghetünk, melynek programjaira szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket. A részleteket IDE kattintva olvashatják.

Örömmel értesítjük, hogy iskolánk, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, részt vesz a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok (2018.október 15-26.) rendezvénysorozatán.

A pedagógusok számára meghirdetett programunkra szeretettel meghívjuk és várjuk a Szolnoki POK illetékességi területén lévő nevelési-oktatási intézmények, óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, kollégiumok pedagógusait!

Meghirdetett rendezvényünket bővebben is megtalálják a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ honlapján lévő programfüzetben a következő linken (41.oldal)

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/pok/Szolnok/SZOLNOKI_POK_OSZI_PEDAGOGIAI_NAPOK_2018_PROGRAMFUZET.pdf

A jelentkezéseket a következő e-mail címre küldhetik el: szandaiskola@szandaiskola.hu

Rendezvényünkön reméljük, személyesen is találkozhatunk, számítunk érdeklődő részvételére!

A program címe: “Megérkeztem, itt vagyok!”

A foglalkozás célja, hogy bemutassa az intézmény pedagógusai által fejlesztett informális tanulási programot, amely digitális eszközök használatával támogatja az óvoda – iskola átmenetet.

A program időpontja: 2018.október 17. 9.30-11.30.

Jelentkezési határidő: 2018.október 15.

Izgatottan vártuk már azt a napot, amikor a felújított sportudvarunkat birtokba vehetjük. Ez október 2-án, kedden történt meg, amikor is Szalay Ferenc polgármester úr köszöntője után átvágták a szalagot, és az iskolánk diákjai birtokba vehették a pályát.

A felújítás során a régi, töredezett aszfaltborítású pályát rugalmas gumiborítással látták el, melyen helyet kapott egy kézilabda és két kosárlabda pálya is. A pályán kívül kialakításra került egy kétsávos 60 méteres futópálya és egy új távolugrógödör is gumiborítású nekifutóval. A pályához világítás is tartozik, melynek használata meghosszabbíthatja az igénybevételi időt.

Intézményünk minden tanulója és dolgozója nevében köszönjük a sportudvar felújítását!

A szoljon.hu által készített képeket IDE az info.szolnok.hu képeit IDE kattintva nézhetik meg.

Az alábbi képeket Gyuricska Éva,  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóreferense készítette és bocsájtotta rendelkezésünkre.

 

2018. szeptember 22-én a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által került megredezére a “Közlekedésbiztonsági nap”, mely számos programmal várt kicsiket és nagyokat egyaránt. Iskolánkat az aszfalt rajzversenyen négy tanuló képvislete: Bábli Zsuzsanna, Csillag Emma, Szundi Réka (7.c) és Tóth Kira Anna (7. a).

A hétvégén rendezték Békéscsabán a 2018/19-es évad első Fit-kid bajnokságát, melyen Pető Fanni 7.a osztályos tanuló I. osztályban, egyéniben III. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez és további sikeres versenyzést kívánunk!

 

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót: