A Magyar Táncművészeti Egyetemmel együttműködésben megvalósított EFOP 3.2.6-os pályázat keretében 2018. május 08-án, 10.00 órától az „Izeg-mozog” program keretében Homolya Patrícia mesternő, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára tartott két csoportunknak érzékenyítő foglalkozást. Munkáját két MTE-s növendék segítette. A két célcsoport a 2.a és az 1.c osztály volt, akik a lenti képek alapján is nagyon élvezték a foglalkozást.

A közelgő tanévzárásra tekintettel szeretnénk tájékoztatást nyújtani az étkezési díjfizetéssel kapcsolatban.

A 2018. június 6-7-én esedékes befizetéskor a készpénzes májusi tényleges és júniusi előzetes havi étkezési számlákat egyszerre kell kifizetni, az átutalásos számlák esetében pedig a két hónapra szóló számlát egy borítékban postázzuk. Szeretném kérni, hogy az előre látható júniusi hiányzásokat május 29-éig legyenek szívesek az alsósok esetében az osztályfőnökök felé, felsősök esetében a portán  (tel: 56/420-524) jelezni.

A 2018/2019-as tanévre vonatkozó étkezési nyilatkozatok és tájékoztatók 2 példányban május 18-áig kiosztásra kerülnek, kérem kitöltve mindkét példányt visszaküldeni legkésőbb május 29-ig. A nyilatkozatot az étkezést nem igénylőknek is ki kell tölteni.

A csoportos beszédéses fizetési módot választók, kérem nagyon figyelmesen olvassák el a tájékoztatót.

 

Köszönettel:

        Pályi Hajnalka
     étkezési díjbeszedő

A Pangea Tehetségkutató Matematika Verseny országos döntőjében iskolánkból 2 tanuló nagyon szép eredményt ért el:
Mózsi Vivien Brigitta 3. a osztályos tanuló  II. helyezés. Felkészítő tanára: Pogányné Rizán Margit.
Radócz István 8.a osztályos tanuló II. helyezés. Felkészítő tanára :Tóthné Kálmán Mária.
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Oravecz Anna 6.c osztályos tanulónk a Tudásbajnokság megyei döntőjén természetismeret tantárgyból I. helyezést ért el, ezzel bejutott az országos döntőbe, melyet 2018. május 26-án rendeznek Szegeden.

Felkészítő: Terjéki Mónika

 

Gratulálunk a szép eredményhez!

Az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen Oravecz Anna, iskolánk 6.c osztályos tanulója megyei V. helyezést ért el.

Felkészítő: Terjéki Mónika

Gratulálunk a szép eredményhez!

2018. május 13-án vasárnap rendezték Szolnokon a Megyei Asztalitenisz Versenyt, melyen Zsigmond Ramón 6.b osztályos tanulónk egyéniben III. helyezést ért el.

Felkészítő edzők: Szöllősi Péter és Skumát István

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

Iskolánk fiú csapata a Megyei Atlétika Diákolimpián 4×1000 méteres fiú váltóban III. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Fülöp Balázs (8.a), Kis Ádám (8.c), Mészáros Patrik (8.a), Kuli Dávid (8.b) 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

2018. május 8-án került megrendezésre a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében 4. osztályosok részére meghirdetett “Megtanulni tanulni” című értő olvasó verseny. Iskolánkat Kovács Kata Zsófia és Szegedi Botond 4.d osztályos tanulók képviselték ezen a megmérettetésen. Szegedi Botond II. , Kovács Kata Zsófia III. helyezést ért el. 
Felkészítő Rátkainé Hegedüs Ilona tanító néni volt.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

2018. május 2-án hirdették ki a “Közlekedés gyermekszemmel” elnevezésű megyei rajzpályázat eredményeit, melyen iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

Alsó tagozatos korosztályban:
Berényi Blanka 4.b osztályos tanulónk 6. helyezést ért el.
 
Felső tagozatos korosztályban:
Fontos Dóra 6.d osztályos tanulónk 1. helyezést ért el, a 6.c osztályos Csillag Emma 6. helyezett lett.
 
Felkészítő tanár: Fazekas Zsuzsanna
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!

2018. május 2-án 11. alkalommal rendezte meg a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola Komplex Művészeti Vetélkedőjét, amelyre a megye számos iskolájából érkeztek tanulók, hogy összemérjék tehetségüket a Rajzolás, festés, a Szobrászat, dombormű , a Számítógépes grafika vagy a Fogalmazás kategóriák valamelyikében.

Iskolánk tanulói közül:

Rajzolás, festés kategóriában Kis Ádám 8.c osztályos tanuló 2. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Fazekas Zsuzsanna

Fogalmazás kategóriában Bendó Dorina 8.b osztályos tanuló 2. helyezést ért.
Felkészítő tanára: Mezei Csilla

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által indított Tisza-tavi Ki mit tud? levelezős versenyen az iskolánk által delegált Tudósokk nevű csapat az előkelő 7. helyen végzett a 45 nevezett csapat közül. A csapat tagjai mind a 6. c osztályból kerültek ki, név szerint: Oravecz Anna, Münich Richárd, valamint Tónai Gergő Gábor. Felkészítő tanáruk Dancza János.

A verseny maga három fordulóból ált, amelyen összesen 199,5 pontot szerzett a csapat. A szóbeli döntőbe az első 6 helyezett juthatott tovább, ahonnan összes 1 ponttal maradtak le a gyerekek. Gratulálunk az elért eredményükhöz!

2018. május 07-én rendezték Albertirsán a Megyei Atlétikai Többpróba Diákolimpiát, melyen iskolánk II. korcsoportos lány csapata 2. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Gera Adrienn (4.a), Gürtler Nelli (5.c), Hajdú Panna (5.c), Kóródi Réka (4.a), Kamarás Viktória (4.b), Szabados Zsófi (4.b).

Az egyéni versenyben:
Szabados Zsófi 2. helyezett
Kóródi Réka 3. helyezett

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Április hónapban a 2. b osztály munkái színesítették az öko-faliújságot. Köszönjük a gyerekek és a tanító nénik munkáját. De mit is érdemes tudni a Föld napjáról?

1970-BEN KEZDŐDÖTT

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

1990-BEN VILÁGMOZGALOMMÁ VÁLT

Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit – a bioszféra pusztulását, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes hulladékokat, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét stb. – látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet.

Ennek érdekében Denis Hayes és barátai 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy a városi tömeg-felvonulásoktól kezdve szabadegyetemi előadásokig, faültetéstől a hulladékok újrahasznosításának megszervezéséig, a nemzetközi hírközlési rendszerek bevonásától falusi majálisokig sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját a világ minden országában, a környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyával. Több mint 140 ország 200 millió környezetért aggódó polgára, civil szervezetek válaszoltak felhívásukra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek mind-mind saját szervezésű programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretűvé ezt a napot.

A K&H Vigyázz, kész, pénz pénzügyi vetélkedő regionális döntőjében I. helyezést ért el iskolánk Szandaszőlősi Takarékoskodók csapata: Molnár Gergő, Bajzáth István, Petrezselyem Bence, Mihály Fruzsina, Orosz Csaba  2. a osztályos tanulók.

Felkészítő tanító: Nyolczas Edina.

Május végén az országos döntőn vehetnek részt.   

Gratulálunk a szép eredményhez és sok sikert kívánunk a döntőben!

Az április 23-27-ig tartó fenntarthatósági témahét keretében iskolánk alsós tanulói április 24-én (kedden) zöldbe öltözve emlékeztek meg a Föld napjáról.

Ezen felül minden osztály virágokkal töltötte fel a saját virágládáját, amelyet a tanév hátralévő részében gondozni fog. A program kora délután zajlott, a gyerekek kitörő örömmel fogadták a feladatot, nagyon sokan vették ki a részüket a munkából. Az időjárás is szerencsével kísérte őket.

Mindezzel párhuzamosan 1-8. évfolyamokig a tanítási órák is a Föld napjával foglalkoztak. Egy-egy 5-10 perces órarészlet keretében tantárgytól függetlenül szó eset a fenntarthatóságról, a természet- és környezetvédelemről.

A törökszentmiklósi Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola által meghirdetett “Meseszép mesekép” országos meseíró és -illusztráló pályázat I. Kategóriában iskolánkból Gazsó Viktória 4.d osztályos tanuló II. helyezést ért el. Ugyanebben a kategóriában Szegedi Botond 4.d osztályos tanulót különdíjjal jutalmazta a szakértői zsűri.
Mindkét tanuló felkészítője Rátkainé Hegedüs Ilona.
Gratulálunk a sikeres pályamunkák megírásához!
 

Az egyik szolnoki bevásárló központ idei tojásfestő versenyén iskolánkat a 6.a és a 2.c osztályok képviselték. Hosszas várakozás után az elmúlt héten hirdették ki az eredményt, mely szerint mindkét osztály holtversenyben I. helyezést ért el. 

Szívből gratulálunk mindkét osztálynak!

   

30 sec III/A korcsoport lány:
I.hely – László Roberta (6.d)

180sec III/ A  korcsoport lány:
III. hely László Roberta (6.d)

Csapatverseny IV. korcsoport:
Gyorsasági II. hely
Szabadon választott gyakorlat II. hely
Összetett II. hely

Csapattagok: Bozsik Hanna (7.c), László Roberta (6.d),Sokvári Melitta (6.d)

Edző: Diszterhöft Orsolya

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az NHSZ Szolnok Közszolgáltatói Nonprofit Kft.-vel  és a Zöld Misszió Egyesülettel közösen rendezte meg a “Készíts hulladékból makettet” pályázatot, melyen iskolánk 2. b osztálya alsó tagozatos kategóriában I. helyezést ért el. A gyerekek munkáját Tősérné Tassi Edit és Hornyák Lászlóné tanító nénik segítették.

Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez!