Az ügyintézés menete:

A diákigazolványhoz szükséges fénykép és aláírás felvételét a kormányablakok végzik. A szülőknek egyénileg kell megjelenni, bejelentkezni a gyermekükkel a hivatalba.

Szükséges iratok:
– gyermek személyi igazolványa, lakcímkártyája, amennyiben nincs személyi igazolvány, születési anyakönyvi kivonat szükséges
– szülő okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya)

Az ügyintézési idő kb. 10-15 perc.
Az okmányiroda Nemzeti Egységes Kártyarendszer azonosító adatlapot ad ki a szülő részére (NEK-azonosító).
A hivatal által kiadott NEK-azonosító adatlapot a szülő leadja a tanítónak. Az összegyűjtött Nek lapok alapján az ügyintéző rögzíti az igénylést.

 Diákigazolvány postázása

Az elkészült diákigazolványokat az iskolába küldik meg. A gyermek az osztályfőnökétől veheti át.

A diákigazolvány ingyenes.

Ezzel kapcsolatban a Kormányhivatal tájékoztató anyagát IDE kattintva tudják elolvasni. A szülői hozzájáruló nyilatkozat IDE kattintva tölthető le.

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében Magyarország Kormánya 2021. március 8-tól elrendelte az alapfokú oktatási intézményekben a digitális oktatást, az óvodákban pedig a rendkívüli szünetet. A rendelkezések szerint az általános iskolákban és az óvodákban a jelenléti oktatás, illetve a rendes működés 2021. április 19-től, hétfőtől áll vissza.

Ezzel összefüggésben a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről az alábbi tájékoztatást adom:

 • Az étkezés az alapfokú oktatási intézményekben és az óvodákban, minden olyan gyermek, tanuló számára automatikusan megrendelésre kerül, aki a 2020/2021. tanévben a gyermekétkeztetést igénybe vette, és végleges lemondást nem juttatott el az Intézményszolgálat részére.
 • Az automatikus megrendelés a jelenléti oktatás időszakára vonatkozó utoljára érvényes szülői nyilatkozatnak megfelelő étkezéstípusokra (tízórai, ebéd, uzsonna) vonatkozik.
 • Amennyiben 2021. április 19-től nem kívánja igénybe venni a gyermeke az intézményi gyermekétkeztetést, vagy a jelenléti oktatás ideje alatt utoljára érvényes nyilatkozattól eltérően szeretné igénybe venni az étkezést, akkor kérjük, hogy ezt jelezze az étkezési ügyintéző felé írásban a szokásos elérhetőségeken. (Pályi Hajnalka 06-20/239-9486, szanda_gondnok@gmail.hu)

Tájékoztatom Önöket, hogy az Intézményszolgálat pénztára továbbra sem üzemel, térítési díj befizetésre postai csekken, átutalással vagy csoportos beszedési megbízással van lehetőség.

Megértésüket köszönjük!
Bencsik Zsolt
igazgató

Tájékoztatom a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy az újszerű és rendhagyó „Online alapítványi bál” kezdeményezésünkhöz nagyon sok szülő csatlakozott értékes tombolatárgyak felajánlásával. (pl.10-20.000 Ft-os vásárlási, szolgáltatási utalványok, kávéfőző, ékszerek, étkészlet, könyvek)

A virtuális bál jelenleg a tombolajegyek árusításának időszakában jár, melynek lehetőségét a nagy érdeklődésre való tekintettel április 30-ig meghosszabbítunk.

Bízunk benne, hogy az április 19-én újrainduló jelenléti oktatás ismét közelebb hozza a szülőket fizikálisan is az intézményhez, így könnyebben lesz lehetőségük a korábbi bejegyzésben leírtak szerint a tombolajegyek vásárlására.

Az „Online alapítványi bál” bevétele továbbra is az alapítványi fő célok megvalósítását szolgálja. Tervezzük belőle a játszótér befejezését és a környezetünk gyerekbarátabbá tételét is.

Együttműködésüket, támogatásukat köszönjük! Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezető

A tájékoztatót pdf formátumban IDE kattintva olvashatják.

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy lehetőség van a 2021/2022- es tanévben etika vagy hit- és erkölcstan tantárgy (az egyház pontos megnevezésével) váltására.
Felhívjuk figyelmüket, hogy módosítani csak írásban lehet és a következő tanévtől lép hatályba. Szándékukat legkésőbb 2021. május 15- ig jelezzék gyermekük osztályfőnökénél, aki az üres formanyomtatvényt eljuttatja Önöknek.
A kitöltött szándéknyilatkozatot legkésőbb 2021. május 20- ig kérjük az osztályfőnöknek leadni.

Tisztelettel:
Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

Kocsis Vitória iskolánk 7.c osztályos tanulója a VIII. Országos Festészetversenyen IV. korcsoportban az alábbi két munkával érte el – 60/60 pontos eredménnyel – az országos 1. helyezést.

Kiváló munkájáért és eredményéért gratulálunk!

Örömmel olvastuk az értesítést arról, hogy Bagdi Bence (7.b) és Kun Dániel István  (7.b)  kiemelkedő teljesítményével bejutott a 2020-2021. évi Varázstorony Vetélkedő országos fizika verseny döntőjébe.

Felkészítő tanáruk és mentoruk: Benca Ernő

Az országos döntő 2021. április 30-án (pénteken) online csatornákon kerül megrendezésre.

Gratulálunk a kiváló eredményhez, és nagyon sok sikert kívánunk a döntőben is!

Tisztelt Szülők!
2021. április 19-ig csak digitális formában folytatódik a tanítás, az eddig kialakult formában. A visszajelzések alapján megfelelően szabályozott és jól működik a digitális oktatáshoz használt Microsoft Teams rendszerünk. Nagyon köszönöm az otthoni tanulásban nyújtott segítségüket és helytállásukat.
Iskolánkban az ügyeletet (online oktatáshoz való csatlakozással) indokolt esetben továbbra is biztosítjuk. Kérjük, hogy legkésőbb 2021. április 6-án 8.00 óráig a szandaszolos.iskola[kukac]gmail.com e-mail címen indoklással, a napok és az étkezés pontos megjelölésével jelezzék igényüket.
Kellemes ünnepet, jó egészséget kívánok:

Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

Tisztelt Szülők!

Nagyon köszönöm mindenkinek az “online” alapítványi bálhoz beküldött tombolatárgyakat.

A bál lebonyolítása a következőképpen történik:

 • Minden tombolajegyet vásárló szülő kódot kap, amely a gyermeke osztálya és a névsorban elfoglalt sorszáma.
 • A tombolajegy ára: 500 Ft, amelyet borítékban a gyermek nevével és osztályával 2021. április 7-8-9-én kell az iskolába Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezetőnek eljuttatni.
 • A sorsolás 2021. április 12-én meghívott munkaközösségi tag jelenlétében történik. A nyerteseket legkésőbb április 13-ig értesítjük.

Bízunk benne, hogy minél többen támogatják alapítványunkat a tombolajegyek megvásárlásával, hiszen nagyon értékes nyereményeket sorsolunk ki. (10-20000 Ft-os vásárlási, szolgáltatási utalványok, kávéfőző, ékszerek, étkészlet várja új tulajdonosát.) A virtuális bálunk bevétele továbbra is az alapítványi fő célok megvalósítását támogatja. (Így például a játszótér befejezése, környezetünk gyerekbarátabbá tétele, 130. évforduló rendezvényeinek támogatása.)

Kellemes Húsvéti ünnepet és mindenek előtt nagyon jó egészséget kívánok!

Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az egyházi jogi személyekkel való egyeztetés alapján, a 2021-2022. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését intézményünkben az alábbi egyházi jogi személyek vállalják:

Egyház

Egyházi képviselő neve, címeEgyházi képviselő elérhetősége
Magyar Katolikus EgyházGáspár István plébános
Római Katolikus Plébánia
5008 Szolnok, Krúdy Gy. út 86.
06/56/371-203
Magyarországi Református EgyházVégh Miklós lelkész
Szolnoki Református Egyházközség
5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 1.
 
06/30/631-4330
Magyarországi Evangélikus EgyházGyőri Péter Benjámin esperes
Szolnoki Evangélikus Egyházközség
5000 Szolnok, Verseghy park 1.
 
06/20/824-4829
HIT GyülekezeteKormos Ferenc
Hit Gyülekezete Szolnok
5000 Szolnok, Széchenyi krt. 1.  
06/20/257-8801

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az egyházi jogi személyekkel való egyeztetés alapján, a 2021-2022. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését intézményünkben az alábbi egyházi jogi személyek vállalják:

Egyház

Egyházi képviselő neve, címe

Egyházi képviselő elérhetősége

Magyar Katolikus Egyház

Gáspár István plébános
Római Katolikus Plébánia
5008 Szolnok, Krúdy Gy. út 86.

06/56/371-203

Magyarországi Református Egyház

Végh Miklós lelkész
Szolnoki Református Egyházközség
5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 1.

06/30/631-4330

Magyarországi Evangélikus Egyház

Győri Péter Benjámin esperes
Szolnoki Evangélikus Egyházközség
5000 Szolnok, Verseghy park 1.

06/20/824-4829

HIT Gyülekezete

Kormos Ferenc
Hit Gyülekezete Szolnok
5000 Szolnok, Széchenyi krt. 1.

06/20/257-8801

Tisztelt Szülők!

A tantermen kívüli munkarend ideje alatt iskolánk érvényben lévő eljárásrendjét az alábbi linkre kattintva olvashatják:

Digitális munkarend eljárásrend

Tisztelt Szülők!

Kérjük, hogy a lehető leggyorsabb ügyintézés érdekében a digitális oktatási rend ideje alatti gyermekétkeztetéssel kapcsolatos nyilatkozatokat, kéréseket, kérdéseket a 2020/2021. tanév elején kiadott tájékoztató szerinti intézményi étkezési ügyintéző munkatársunk elérhetőségeire küldjék, ne az Intézményszolgálat központi e-mailcímére.

Az intézményi étkezési ügyintéző:
Pályi Hajnalka
06-20/239-9486
szanda_gondnok@gmail.hu

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről, továbbá a 2021. március 08-tól bevezetett változásokról az alábbi tájékoztatást adom:

 • Az étkezés minden eddig étkező gyermek, tanuló számára automatikusan lemondásra kerül, kivéve azok esetében, aki kifejezetten kérik az étkezést a digitális oktatási munkarend ideje alatt.
 • Az étkezés igénylése a mellékelt nyomtatványon történik, azonban 2021. március 8-ára vonatkozóan elfogadjuk az iskolák számára jelzett, más formában leadott igényt.
 • Az iskolai digitális oktatási rend ideje alatt azoknak, akik esetében indokolt az intézményi felügyelet, és ezért az intézményekben bent tartózkodnak, biztosítjuk a napi háromszori étkezést a szülő igényei szerint.
 • Azok esetében, akik nem tartózkodnak bent az intézményben – szintén indokolt esetben – biztosítjuk a napi egyszeri meleg étkezést (ebéd). Az étel átvételéről, elszállításáról a szülőnek kell gondoskodnia. Az étel átvehető 11:30 és 13:00 között.
 • Felhívom a figyelmüket, hogy a tavaszi szünet ideje alatt, azaz 2021. április 1. és 2021. április 06. között az intézményi gyermekétkeztetés szünetel. 2021. április 1-én, és 2021. április 06-án, azaz két munkanapon – a korábbi évekhez hasonló módon, azonos feltételekkel – szünidei gyermekétkeztetést lehet igénybe venni.

Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálatánál az ügyfélfogadás szünetel. Emiatt az alábbiak lépnek életbe:

 • Térítési díjfizetésre az Intézményszolgálat székhelyén található pénztárban sincs lehetőség, a pénztár zárva tart.
 • A továbbiakban a térítési díjak megfizetésére átutalással, csekkel vagy a már korábban megkötött megállapodások alapján csoportos beszedési meghagyással van lehetőség. Átutaláskor kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni a gyermek, tanuló nevét, intézményét, csoportját/osztályát. A korábban készpénzes fizetési módot választóknak kollégáink telefonon adnak tájékoztatást a fizetendő díj pontos összegről. A befizetett számlákat postai úton megküldjük.
 • A gyermekek étkezésével kapcsolatos ügyintézés során használt nyomtatványokat elektronikusan is elérhetővé tesszük.
 • A gyermekek, tanulók étkezésével kapcsolatos nyilatkozatokat a 2020/2021 tanév elején kiadott tájékoztatóban megjelölt elérhetőségek valamelyikén akár szkennelve, akár fényképként küldve várjuk. Amennyiben nincs lehetőségük e-mailben küldeni, kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot az Intézményszolgálat székhelyén (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.), a portán kihelyezett dobozba adják le. Ha a kitöltéshez segítségre van szükségük, keressék az Intézményszolgálat központját az 56/510-280 telefonszámon.
 • Amennyiben a gyermek, tanuló étkezési kedvezménye lejár, az új igazolásokat az előző pontban meghatározottak szerint elektronikus úton szkennelve, fényképezve vagy az Intézményszolgálat székhelyén, a portán elhelyezett dobozba leadva várjuk.
 • Amennyiben a nyilatkozat munkanapon 12:00-ig beérkezik az Intézményszolgálathoz, már a következő munkanapon a nyilatkozatban megadottak szerint biztosítjuk az étkezést. Amennyiben a nyilatkozat nem érkezik meg 12:00-ig, akkor a beérkezés napját követő 2. munkanaptól tudjuk biztosítani a nyilatkozatban foglaltak szerint az étkezést.

Amennyiben gyermeküknek csak étkezést vagy étkezést és ügyeletet igényelnek, a nyilatkozatot IDE kattintva tölhetik le.

Megértésüket köszönjük!
Bencsik Zsolt
igazgató

Kedves Szülők!

A 2020-2021-es tanévtől iskolánkban az Office 365 tanulást támogató keretrendszer került bevezetésre. Ennek része a Teams alkalmazás, melyet a digitális tanrend alatt a tananyagok kiosztására és a tanítási órák megtartására használunk.

A gyerekek felhasználó neve/e-mail címe: vezeteknev.utonev1.utonev2@szandasuli.hu

Jelszava: Szanda.születésiévhónapnap Pl.: Szanda.20100212

A Teams használatának három féle platformja van:

 • webalkalmazás
 • asztali alkalmazás
 • mobilalkalmazás

A webalkalmazáshoz az alábbi linkre kattintva talál segédanyagot:

Belépés az Office 365 fiókba

A Microsoft Teams elérése, csatlakozás az online tanórához webes alkalmazással.

Az asztali alkalmazás segédanyagát az alábbi linken olvashatják:

Az asztali alkalmazás telepítése, csatlakozás az online tanórához.

A mobiltelefonon applikáció segédanyagát az alábbi linkre kattintva érik el:

Alkalmazás telepítése mobiltelefonra

A magyar nyelv beállítása az alkalmazásokban:

A magyar nyelv beállítása teamsben

A magyar nyelv beállítása az Office 365-ben.

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről, továbbá a 2021. március 08-tól bevezetett változásokról az alábbi tájékoztatást adom:

 • Az étkezés minden eddig étkező gyermek, tanuló számára automatikusan lemondásra kerül, kivéve azok esetében, aki kifejezetten kérik az étkezést a digitális oktatási munkarend ideje alatt.
 • Az étkezés igénylése a mellékelt nyomtatványon történik, azonban 2021. március 8-ára vonatkozóan elfogadjuk az iskolák számára jelzett, más formában leadott igényt.
 • Aki igényli – indokolt esetben – biztosítjuk a napi egyszeri meleg étkezést (ebéd). Az étel átvételéről, elszállításáról a szülőnek kell gondoskodnia. Az étel átvehető 11:30 és 14:00 között.
 • Felhívom a figyelmüket, hogy a tavaszi szünet ideje alatt, azaz 2021. április 1. és 2021. április 06. között az intézményi gyermekétkeztetés szünetel. 2021. április 1-én, és 2021. április 06-án, azaz két munkanapon – a korábbi évekhez hasonló módon, azonos feltételekkel – szünidei gyermekétkeztetést lehet igénybe venni.

Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálatánál az ügyfélfogadás szünetel. Emiatt az alábbiak lépnek életbe:

 • Térítési díjfizetésre az Intézményszolgálat székhelyén található pénztárban sincs lehetőség, a pénztár zárva tart.
 • A továbbiakban a térítési díjak megfizetésére átutalással, csekkel vagy a már korábban megkötött megállapodások alapján csoportos beszedési meghagyással van lehetőség. Átutaláskor kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni a gyermek, tanuló nevét, intézményét, csoportját/osztályát. A korábban készpénzes fizetési módot választóknak kollégáink telefonon adnak tájékoztatást a fizetendő díj pontos összegről. A befizetett számlákat postai úton megküldjük.
 • A gyermekek étkezésével kapcsolatos ügyintézés során használt nyomtatványokat elektronikusan is elérhetővé tesszük.
 • A gyermekek, tanulók étkezésével kapcsolatos nyilatkozatokat a 2020/2021 tanév elején kiadott tájékoztatóban megjelölt elérhetőségek valamelyikén akár szkennelve, akár fényképként küldve várjuk. Amennyiben nincs lehetőségük e-mailben küldeni, kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot az Intézményszolgálat székhelyén (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.), a portán kihelyezett dobozba adják le. Ha a kitöltéshez segítségre van szükségük, keressék az Intézményszolgálat központját az 56/510-280 telefonszámon.
 • A nyilatkozat IDE kattintva érhető el.
 • Amennyiben a gyermek, tanuló étkezési kedvezménye lejár, az új igazolásokat az előző pontban meghatározottak szerint elektronikus úton szkennelve, fényképezve vagy az Intézményszolgálat székhelyén, a portán elhelyezett dobozba leadva várjuk.
 • Amennyiben a nyilatkozat munkanapon 12:00-ig beérkezik az Intézményszolgálathoz, már a következő munkanapon a nyilatkozatban megadottak szerint biztosítjuk az étkezést. Amennyiben a nyilatkozat nem érkezik meg 12:00-ig, akkor a beérkezés napját követő 2. munkanaptól tudjuk biztosítani a nyilatkozatban foglaltak szerint az étkezést.

Megértésüket köszönjük!
Bencsik Zsolt
igazgató

A Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az idei 2020/2021-es tanévben ismételten meghirdette házi népdaléneklő versenyét. A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendhagyó módon, online formában történő kihívásra a vártnál is nagyobb létszámban jelentkeztek iskolánk daloló pacsirtái.

A nem mindennapi versenyre három korosztályban (1-2.-, 3-4.- és 5-8. évfolyamon) szólóének és kisegyüttesi kategóriában lehetett e-mailben elküldeni az otthon elkészített kisvideókat és hangfelvételeket.

A zsűrizést iskolánk néptáncpedagógusai végezték. Bathó Rita, Fekete Dániel és Stonawskiné Busi Ildikó örömmel nézték és hallgatták, majd értékelték az igen nagy számban beérkezett, csengő hangú produkciókat.

A kedves és segítőkész szülőknek hálás köszönettel tartozunk, hogy a gyermekek kisvideóit, hangfelvételeit elkészítették és határidőre eljuttatták a zsűri részére. 

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és a helyezetteknek az elért eredményekhez! 

A ” Dalolj otthONLINE” népdaléneklési verseny helyezettjeinek névsora:

1-2. évfolyam – Szólóének kategória:

I.hely:
Jenővári Mariann 2.c
Kövér Zsófia 2.d
Mezei Viktória 2.d
Steininger Júlia Dóra 1.d

II. hely:
Badó Viktória Hanna 1.c
Beniczky Réka 2.a
Forró Petra 2.d

III hely:
Bagi András 2.d
Gellérfi Róza 2.a
Kucser Jázmin Veronika 2.a
Tolvaj Gréta 1.c
Versegi Kinga 2.b

3-4. évfolyam – Szólóének kategória:

I.hely:
Keresztes Kincső 4.c

II. hely:
Nagy Lilla 3.d

III hely:
Baven Anna Júlia Helena 3.b

5-8. évfolyam – Szólóének kategória:

I.hely:
Kövér Dorottya 6.c

II. hely:
Balogh Lehel 6.b
Mezei Anna Ildikó 6.c

III hely:
Polgár Jázmin 5.a
Simon Lili 6.c

Összevont évfolyam Kisegyüttes kategória:

I hely:
Keresztes Kincső 4.c – Szeles Maja 4.c

II hely:
Izsold Hédi 5.a – Kókai Laura Zara 5.a – Mihály Fruzsina Boglárka 5.a

III hely:
Ecseki Anna Darinka 4.a – Takács Emma Gréta 4.a

A ” Dalolj otthONLINE” népdaléneklési verseny résztvevőinek névsora:

 1. Badó Viktória Hanna 1.c
 2. Bagi András 2.d
 3. Bagi Lili 3.c
 4. Bali Tünde 3.c
 5. Balogh Lehel 6.b
 6. Bartus Hanna 1.c
 7. Baven Anna Júlia Helena 3.b
 8. Benca Zsófia 3.c
 9. Bencsik Zalán 1.b
 10. Beniczky Réka 2.a
 11. Birgés Zsombor Ferenc 1.a
 12. Bugyik Barbara 3.d
 13. Czimbalmos Noémi 2.a
 14. Dankó Orsolya 1.d
 15. Dézsi-Konstanczer Écska 1.c
 16. Dobák Panna 3.d
 17. Ecseki Anna Darinka 4.a
 18. Forgó Jázmin Panka 2.a
 19. Forró Petra 2.d
 20. Gellérfi Róza 2.a
 21. Gulyás Gerbera Anna 1.c
 22. Gurmai Fanni Eper 1.a
 23. Gurmai Lili Szeder 1.a
 24. Gyebnár Blanka 2.a
 25. Hevesi Áron 2d
 26. Iván Janka 2.d
 27. Izsold Hédi 5.a
 28. Jancsó Lili 1.a
 29. Jenővári Mariann 2.c
 30. Juhász Antónia 3.d
 31. Kapocsi Lina 1.a
 32. Kasza Noel 2.d
 33. Keresztes Kincső 4.c
 34. Kis-Bakondi Lola 3.c
 35. Kiss Lili Réka 2.a
 36. Kókai Laura Zara 5.a
 37. Kovács Lukács 2.b
 38. Kovács Olívia Csenge 1.c
 39. Kövér Dorottya 6.c
 40. Kövér Zsófia 2.d
 41. Krenák Hanna Bianka 1.a
 42. Kucser Jázmin Veronika 2.a
 43. Lengyel Zsófia Zsuzsanna 2.d
 44. Litkei Leona Emma 3.c
 45. Makláry Blanka 1.a
 46. Márton Csenge 4.c
 47. Mezei Anna Ildikó 6.c
 48. Mezei Viktória 2.d
 49. Mihály Fruzsina Boglárka 5.a
 50. Molnár Vivien 4.b
 51. Nagy Adrián 2.d
 52. Nagy Jordána 2.d
 53. Nagy Lilla 3.d
 54. Nagy Linda 3.c
 55. Orosz Adél Regina 2.b
 56. Polgár Jázmin 5.a
 57. Póti Botond 2.c
 58. Rontó Lelle 4.b
 59. Rozmis Jázmin 4.b
 60. Schmidt Áron 3.c
 61. Sebők Melinda Petra 1.c
 62. Simon Lili 6.c
 63. Steininger Júlia Dóra 1.d
 64. Strauss Emese Réka 2.b
 65. Szabó Anna 4.b
 66. Szabó Benett 1.b
 67. Szász Anna 3.d
 68. Szeles Gréta 2.d
 69. Szeles Maja 4.c
 70. Szilágyi Hanga 3.d
 71. Takács Emma Gréta 4.a
 72. Takács Zsófia 4.b
 73. Tamási Fruzsina 4.a
 74. Tolvaj Gréta 1.c
 75. Török Jázmin 4.b
 76. Török Viola 1.c
 77. Vajon Boróka 1.b
 78. Versegi Kinga 2.b
 79. Vona Melinda 2.c

Az elsősök és a 3.d osztály tanulói ötletes, kreatív technikákkal készült, színes alkotásaikkal emlékeztek meg a vadon élő állatok (március 3.), az erdők (március 21.) -és a víz (március 22.) világnapjáról. Köszönjük szépen a munkájukat! 

A Víz Világnapja minden év márciusában kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni?! A víz jelenléte meghatározza mindennapi életünket, természetesnek vesszük, hogy a jó minőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll. Ennek következtében sokszor nem úgy viszonyulunk lételemünkhöz, mint ahogy azt megérdemelné.

A Magyar Haltani Társaság kezdeményezésére 2017-től minden évben március 20. a Halak Napja.A jeles nap célja a halak további népszerűsítése, mert megítélésük szerint ez az állatcsoport nem mindig kapja meg azt a figyelmet, amelyet jelentőségüknél fogva megérdemelne. Választásuk azért esett március 20-ra, mert ez a csillagászati tél utolsó napja. Jelentős halaink közül az elsőként szaporodó csuka ívása ekkor ér a csúcsra, ezt követően pedig hamarosan a többi faj ivadékai is megjelennek. A Halak Napja lehetőséget biztosít arra is, hogy felhívjuk a figyelmet vizeink és halaink fenntartható hasznosításának fontosságára.