A múlt héten lezárult a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2. fordulója, amelyen Csontos Petra 5. b osztályos tanuló XX. helyezést, Balogh Zselyke 8. b osztályos tanuló X. helyezést (felkészítő: Katona Zsuzsa) valamint Lőrinc Gergő 8.c osztályos tanuló XVI. helyezést ért el (felkészítő: Bencsik Pálné). Eredményükre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a versenyen a Kárpát-medence 2400 legjobb helyesírója mérte össze tudását.

Kiemelkedő  eredményükhöz gratulálunk!

A Titok Bt. által szervezett London Bridge országos angol nyelvi tesztversenyen Balogh Zselyke, iskolánk 8. b osztályos tanulója az előkelő III. helyen végzett.
Felkészítő tanára: Széles Imréné

Gratulálunk a szép eredményhez!

Buczkó Gréta, iskolánk 8.b osztályos tanulója kiemelkedő tanulmányi eredménye és zenei tehetsége mellett sikeres sportoló is. Hat évvel ezelőtt ismerkedett meg a vívás sportággal, azóta számos versenyen indult, melyeken igen szép eredményeket ért el. Közülük a legkiemelkedőbbek:

2018

 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 4: 7. hely bronzérem (Párbajtőrben, a felnőtt olimpia kivételével, a főtábla 3-8. helyezettjei bronzérmet kapnak)
 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 5: 7. hely bronzérem
 • Országos Diákolimpia: 10. hely

2019

 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 1: 3. hely
 • Négy Évszak Kupa – nyár: 1. hely (kelet-magyarországi regionális verseny)
 • Négy Évszak Kupa  – ősz : 1. hely (kelet-magyarországi regionális verseny)
 •  Utánpótlás Vidékbajnokság csapat 2. hely

2020

 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 1: 5. hely, bronzérem
 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 2: 6. hely, bronzérem
 • Olimpici nemzetközi Grand Prix 3: 7. hely, bronzérem
 • Diákolimpia – Kelet-Magyarország: 3. hely
 • Négy Évszak Kupa tél: 1. hely
 • Felnőtt Vidékbajnokság: 6. hely, bronzérem; csapatban 1. hely

2016-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Szolnoki Sportcentrum kiemelkedő sportteljesítményéért Elismerő Oklevélben részesítette.

Áprilisban az M4 Sport televíziócsatorna “Jövünk” című műsorában is láthattuk:
https://youtube.com/watch?v=8jE9e3vgA1Y&feature=share

Eredményeihez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága facebook oldalt üzemeltet “Balesetmegelőzés Szolnok megye” elnevezéssel.
Kérjük, látogassanak/látogassatok el a rendkívül hasznos tartalommal feltöltött oldalra, ahol elérhetők a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság  
figyelemfelhívásai, vetélkedői, plakátjai, kisfilmjei.Az oldal az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/Balesetmegel%C5%91z%C3%A9s-Szolnok-megye-1866028680335529

Nagy örömünkre szolgál tudatni, hogy a XII. Varázstorony Vetélkedő Országos Döntőjében fizikából iskolánk két tanulója, Bagdi Bence és Kun Dániel István (mindketten 7.b) 1200 tanuló közül  jutott be a 40 fős országos döntőbe. Ezen a 2021. április 30-án rendezett (online) megmérettetésen Kun Dániel István kiemelkedő eredménnyel ért el II. helyezést.

Nyereménye az oklevél mellett egy 25.000 Ft értékű eMAG ajándékutalvány.

Felkészítő tanáruk: Benca Ernő

Kitartó és eredményes munkájukhoz gratulálunk!

Szívesen rendezzük, szépítjük udvarunkat, zöld területeinket. Fontos, hogy ebben a munkában tanulóink is bekapcsolódjanak. Ezért a virágültetés is közös programunk.

A gyerekek elvetették a magokat, gondozták, locsolták és figyelték, hogy mikor bújnak ki az aprócska növénykék. Megmérték, mennyit fejlődnek hétről, hétre. Azonban az online oktatás miatt a növényeink is elköltöztek az iskolából. Amikor visszaérkeztek, Önöktől még kaptunk, már virágzó, mutatós virágokat is. Így a lelkes, szorgalmas gyerekekkel sikerült is sok virágládát megtölteni. Melyek a bejáratot díszítik.

Köszönjük az Önöktől kapott segítséget!

Iskolánk tanulói közül öten vettek részt a versenyen. Eredményük a megyei mezőnyben a következő:

Hunya Tímea (7. b) – 5. helyezés

Gazsó Viktória (7. d) – 6. helyezés

Bagi Jázmin (7. d) – 8. helyezés

Kovács Kata Zsófia (7. d) – 9. helyezés

Kocsis Viktória Alexandra (7. c) – 11. helyezés

Felkészítő tanáruk: Dancza János

Eredményeikhez gratulálunk!

Tisztelt Szülők!

A jelenléti oktatás a felső tagozaton 2021. május 10-től, hétfőtől áll vissza.

 • Az étkezés minden olyan tanuló számára automatikusan megrendelésre kerül, aki a 2020/2021. tanévben a gyermekétkeztetést igénybe vette, és végleges lemondást nem juttatott el az étkezési ügyintéző részére.
 • Az automatikus megrendelés a jelenléti oktatás időszakára vonatkozó utoljára érvényes szülői nyilatkozatnak megfelelő étkezéstípusokra (tízórai, ebéd, uzsonna) vonatkozik.
 • Amennyiben 2021. május 10-től nem kívánja igénybe venni a gyermeke az intézményi gyermekétkeztetést, vagy a jelenléti oktatás ideje alatt utoljára érvényes nyilatkozattól eltérően szeretné igénybe venni az étkezést, akkor kérjük, hogy ezt jelezze az étkezési ügyintéző felé írásban a szokásos elérhetőségeken.
 • Dobozos ebéd elhordására nem lesz lehetőség.

Pályi Hajnalka

 • SMS-ben: 06-20/239-9486
 • Emai-ben: szanda_gondnok@gmail.hu

A 2021. évi Fenntarthatósági- és Digitális Témahét kiemelt témája: Az erdő, mint ökoszisztéma. A megjelölt témában versenyt hirdettük iskolánk felsős tanulóinak, ahol egyénileg vagy kisebb csoportban egy társasjátékot lehetett tervezniük digitális formában. Az elkészítésre rendelkezésre álló másfél hét alatt összesen 17 db tanulói munka érkezett be, amelyek közül kiválasztottuk a három legjobbat. Az eredmény a következő:

 1. helyezés: Hoffer Károly és Gombos Dominik (7. c)
 2. helyezés: Szabó Zétény Ákos (7. b)
 3. helyezés: Hreskó Laura (7. a)

Az elkészült tanulói munkákból hamarosan összeállítunk egy laminált verziót, amely a későbbiekben kipróbálható lesz. Köszönjük a gyerekek színvonalas munkáit.

Az idei tanévben a vírushelyzetre való tekinettel iskolánkban rendhagyó módon párhuzamosan zajlott a Fenntarthatósági- és Digitális Témahét.

A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva alsó tagozatos tanulóink osztálykeretben, felső tagozatosok az online oktatás során sajátíthatták el a témahét kínálta tudnivalókat az erdőről, mint életközösségről. Készültek meseillusztrációk, tanultunk dalokat. Változatos kézműves foglalkozásokat szerveztek pedagógusaink. A közösségépítő és figyelemfejlesztő közös játékok tárházából előkerültek a természettel kapcsolatosak. Ismerkedtek és ismételték az erdő szintjeit életkornak megfelelő tevékenységekbe foglalva.  Az udvaron található mini tanösvényt is újra végig sétálták és elolvasták a kihelyezett táblákat. Nyolcadik osztályos tanulóink online előadást tartottak az 5-6. évfolyamos diákoknak a hulladékok újrahasznosításával kapcsolatban. Felső tagozaton a tanórai tevékenységek mellett társasjáték készítő verseny is kiírásra került, melyet sokan elfogadtak, hiszen folyamatosan érkeztek a kreatív játéktervek, táblás játékok.

A témahét szervezői Fehérné Zsák Zsuzsanna tanító néni és Dancza János tanár bácsi voltak.

Évente április 29-én, a Tánc Világnapján a világ minden táncát ünneplik, melynek célja a tánc népszerűsítése.   

A tánc az ember egyetlen olyan tevékenysége, ahol a testét használja eszközként gondolatainak, érzelmeinek vagy hangulatának kifejezésére. Az ősi kultúrákból származó csoportos táncok mai képviselői éppúgy szolgálják a közösségi összetartozás megerősítését, mint évezredekkel korábbi változataik. A harmonikus mozgás  olyan elementáris erővel hat és olyan élményt képes kiváltani az emberekből, mint a szavak.  

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egyik részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára tűzték ki.

Idén szűkebb pátriánkban is sor került a megemlékezésre. Sipos Balázs táncosunkat érte az a megtiszteltetés, hogy egy inaktelki legényessel köszönthette a Tánc Világnapját a szolnoki Kossuth téren.

A produkciót az alábbi linken tekintheti meg: https://www.szoljon.hu/kultura/helyi-kultura/harminckilenc-eves-a-tanc-vilagnapja-3467038/?fbclid=IwAR2JB5DAl3Sm53vL3E5MA_Jk4_E4inwkrN1HmqvhAdiMrIHan6sWnEvLMaY

Április 16-án elérkeztünk egy hosszú felkészülés fontos mérföldkövéhez. Elkészültek azok a videófelvételek, melyekkel három táncosunkat neveztük az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára kiírt VII. Országos Néptáncverseny Észak-Alföldi regionális előválogatójára. Kovács Gergely (5.a), Soós Dániel (7.d) és Sipos Balázs (továbbképző 8.) versenyre való felkészülését Hoffer Károly táncpedagógus segítette.

A verseny online megrendezése miatt videófelvételen kellett számot adni tudásukról és felkészültségükről, a versenykiírásban előírt kötelező és szabadon választott táncokból.

A videofelvétel napja egy jó hangulatú, eredményes, erőt adó nap volt, melyben köszönjük a közreműködését Busi Ildikó és Fekete Dániel táncpedagógusoknak, a Tarsoly Zenekarnak, Székács Szidóniának (Martfű Média), a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárnak valamint a Hangtrend Kft.-nek.

Izgatottan várjuk az eredményt…

A napokban megkaptuk az értesítést az eredményről is. Kovács Gergelynek és Soós Dánielnek emléklappal jutalmazták a teljesítményét, Sipos Balázs pedig továbbjutott az országos döntőbe.

Szívből gratulálunk mindhármójuknak ebben a járvánnyal terhelt időszakban végzett kitartó munkához és a versenyprodukcióban nyújtott kivételes teljesítményhez!

Sipinek sok sikert kívánunk az országos döntőben!

A Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének falán Kalydy Sándor nyugalmazott igazgató emléktábláját születésnapján, április 25-én szűk körben avatták fel.

Az intézmény és az iskolai alapítvány Szabó György Munkácsy díjas szobrászművész munkájával állított örök emléket az iskola 2019-ben elhunyt örökös igazgatójának tiszteletére, aki 39 évig dolgozott az iskolában, ebből 35 évig az iskola első számú vezetőjeként. 

Kalydy Sándor igazgató úrra nagyon sok szandaszőlősi lakos jó szívvel, tisztelettel, szeretettel emlékezik, hiszen generációk oktatását, nevelését irányította az iskolában több mint három évtizeden át. „Igazgató bácsi” személye nem csak az iskola, hanem a lakókörzet életében is meghatározó volt, mivel számtalan közösségi kezdeményezés és az iskola infrastrukturális fejlesztése fűződik a nevéhez.

Kalydy Sándor életútjáról, munkásságáról ITT olvashatnak.

A helyi sajtó tudósításait az emléktábla avatásáról az alábbi linkeken tekinthetik meg:

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/felavattak-kalydy-sandor-iskolaigazgato-emlektablajat-szandaszoloson-3455908/

https://www.szoljon.hu/galeria/emlektabla-avatas-szolnokon/

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=62438

Tanulóink szép sikerekkel zárták az országos Téli olvasóversenyt.

Szabó Magda: Abigél című regényét az 5-8. évfolyamos tanulók dolgozták fel érdekes, kreativitást igénylő feladatok formájában.
Egyéni kategória:
Nagy Laura (6.b) 6. helyezés
Csoportos kategória:
Fülöp-Pazsa Borbála, Mózsi Vivien (6.a) 8. helyezés
Kovács Laura, Soós Adelin (8.c) 6. helyezés
Felkészítő tanáruk: Bencsik Pálné

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 2. című regényéből készült feladatokkal dolgoztak több fordulón keresztül a 7-12. évfolyamos tanulók.
Csoportos kategória:
Balázs Anna, Pozderka Zsófia (8.c) 11. helyezés
Felkészítő tanáruk: Bencsik Pálné
Bagi Jázmin, Lengyel Nóra (7.d) 2. helyezés

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Az ügyintézés menete:

A diákigazolványhoz szükséges fénykép és aláírás felvételét a kormányablakok végzik. A szülőknek egyénileg kell megjelenni, bejelentkezni a gyermekükkel a hivatalba.

Szükséges iratok:
– gyermek személyi igazolványa, lakcímkártyája, amennyiben nincs személyi igazolvány, születési anyakönyvi kivonat szükséges
– szülő okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya)

Az ügyintézési idő kb. 10-15 perc.
Az okmányiroda Nemzeti Egységes Kártyarendszer azonosító adatlapot ad ki a szülő részére (NEK-azonosító).
A hivatal által kiadott NEK-azonosító adatlapot a szülő leadja a tanítónak. Az összegyűjtött Nek lapok alapján az ügyintéző rögzíti az igénylést.

 Diákigazolvány postázása

Az elkészült diákigazolványokat az iskolába küldik meg. A gyermek az osztályfőnökétől veheti át.

A diákigazolvány ingyenes.

Ezzel kapcsolatban a Kormányhivatal tájékoztató anyagát IDE kattintva tudják elolvasni. A szülői hozzájáruló nyilatkozat IDE kattintva tölthető le.

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében Magyarország Kormánya 2021. március 8-tól elrendelte az alapfokú oktatási intézményekben a digitális oktatást, az óvodákban pedig a rendkívüli szünetet. A rendelkezések szerint az általános iskolák alsó tagozatán és az óvodákban a jelenléti oktatás, illetve a rendes működés 2021. április 19-től, hétfőtől áll vissza.

Ezzel összefüggésben a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről az alábbi tájékoztatást adom:

 • Az étkezés az alapfokú oktatási intézmények alsó tagozatán és az óvodákban, minden olyan gyermek, tanuló számára automatikusan megrendelésre kerül, aki a 2020/2021. tanévben a gyermekétkeztetést igénybe vette, és végleges lemondást nem juttatott el az Intézményszolgálat részére.
 • Az automatikus megrendelés a jelenléti oktatás időszakára vonatkozó utoljára érvényes szülői nyilatkozatnak megfelelő étkezéstípusokra (tízórai, ebéd, uzsonna) vonatkozik.
 • Amennyiben 2021. április 19-től nem kívánja igénybe venni a gyermeke az intézményi gyermekétkeztetést, vagy a jelenléti oktatás ideje alatt utoljára érvényes nyilatkozattól eltérően szeretné igénybe venni az étkezést, akkor kérjük, hogy ezt jelezze az étkezési ügyintéző felé írásban a szokásos elérhetőségeken (Pályi Hajnalka 06-20/239-9486, szanda_gondnok@gmail.hu).
 • Az általános iskolák felső tagozatain továbbra is a már megszokott rendben biztosítjuk az ebéd elhordás lehetőségét.

Tájékoztatom Önöket, hogy az Intézményszolgálat pénztára továbbra sem üzemel, térítési díj befizetésre postai csekken, átutalással vagy csoportos beszedési megbízással van lehetőség.

Megértésüket köszönjük!

   Bencsik Zsolt

            igazgató

Tájékoztatom a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy az újszerű és rendhagyó „Online alapítványi bál” kezdeményezésünkhöz nagyon sok szülő csatlakozott értékes tombolatárgyak felajánlásával. (pl.10-20.000 Ft-os vásárlási, szolgáltatási utalványok, kávéfőző, ékszerek, étkészlet, könyvek)

A virtuális bál jelenleg a tombolajegyek árusításának időszakában jár, melynek lehetőségét a nagy érdeklődésre való tekintettel április 30-ig meghosszabbítunk.

Bízunk benne, hogy az április 19-én újrainduló jelenléti oktatás ismét közelebb hozza a szülőket fizikálisan is az intézményhez, így könnyebben lesz lehetőségük a korábbi bejegyzésben leírtak szerint a tombolajegyek vásárlására.

Az „Online alapítványi bál” bevétele továbbra is az alapítványi fő célok megvalósítását szolgálja. Tervezzük belőle a játszótér befejezését és a környezetünk gyerekbarátabbá tételét is.

Együttműködésüket, támogatásukat köszönjük! Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezető

A tájékoztatót pdf formátumban IDE kattintva olvashatják.

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy lehetőség van a 2021/2022- es tanévben etika vagy hit- és erkölcstan tantárgy (az egyház pontos megnevezésével) váltására.
Felhívjuk figyelmüket, hogy módosítani csak írásban lehet és a következő tanévtől lép hatályba. Szándékukat legkésőbb 2021. május 15- ig jelezzék gyermekük osztályfőnökénél, aki az üres formanyomtatvényt eljuttatja Önöknek.
A kitöltött szándéknyilatkozatot legkésőbb 2021. május 20- ig kérjük az osztályfőnöknek leadni.

Tisztelettel:
Hegyiné Mladoniczki Éva
intézményvezető

Kocsis Vitória iskolánk 7.c osztályos tanulója a VIII. Országos Festészetversenyen IV. korcsoportban az alábbi két munkával érte el – 60/60 pontos eredménnyel – az országos 1. helyezést.

Kiváló munkájáért és eredményéért gratulálunk!