2021. július 14-16-ig zajlott Szegeden a Cápa Országos Úszóbajnoskág, melyen iskolánk 4.b osztlyos tanulója Rácz Olga Emma 200 méter mellúszásban III., 100 méter mellúszásban IV. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

2021. július 14-16-ig zajlott Szegeden a Cápa Országos Úszóbajnoskág, melyen iskolánk 5.c osztlyos tanulója Fóris Csenge Angyalka 100 méter pillangóúszásban III. helyezést ért el .

Gratulálunk a szép eredményhez!

2021. június 28. és július 03. között idén első alkalommal lehetőségünk nyílt az EFOP-3.3.5-19-2020-00043 „Százszorszép szivárvány” című Csodaszarvas program pályázat keretében intézményi bentlakásos tábor szervezésére. Hetedik évfolyamos tanulóink ezt a hetet Kőszegen töltötték. Heti tervük címe „Nem engedünk a ’48-ból – huszárélet a szabadságharc alatt”.
A programhét lehetőséget biztosított a történelem kiemelkedő eseményeinek az átélésére, fontos történelmi kérdések megbeszélésére, újrajátszására.
A közös élményszerzésen és együttműködésen kívül, megismerkedtek a környék nevezetességeivel, valamint ellátogattak néhány, a magyarság érzését erősítő helyszínre: Fertődre, Nagycenkre és Fertőrákosra.
A reformkor mentén a gyerekek a számtalan játék mellett történeti portrékat tanulmányoztak, szerepjátékokat játszottak, és sport- illetve ügyességi játékokban vettek részt.

2021. június 28. és július 03. között idén első alkalommal lehetőségünk nyílt az EFOP-3.3.5-19-2020-00043 „Százszorszép szivárvány” című Csodaszarvas program pályázat keretében intézményi bentlakásos tábor szervezésére. Ötödik évfolyamos tanulóink a Szandavári Diáktábor vendégei voltak a hét folyamán. A sok érdekes program között szerepelt íjászat, esti vadles, bátorságpróba, vadászati kiállítás, túrázás. A gyerekek Szandán kívül a szomszédos Árpád-kori települést, Terényt is felfedezték, valamint meglátogatták a Bükki Nemzeti Park egyik leghíresebb látványosságát, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet is. A sok színes program és a közös kaland egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az ötödik évfolyamos tanulóink igazi közösséggé kovácsolódjanak.  

2021. június 28. és július 02. között került sor az  EFOP-3.3.5-19-2020-00043 „Százszorszép szivárvány” című Csodaszarvas program  pályázat keretében intézményi napközis táborunk 2. turnusának szervezésére. Ezen a héten 12 alsós csoport vett részt a programban. A tábor folyamán ismert népmesék között kalandoztak tanulóink. Kézműves foglalkozások, néptánc és népzenei élményprogram, sportfoglalkozások, sok- sok játék és egy izgalmas kirándulás színesítette a hetet.

Az idei Pedagógusnap alkalmából tantestületünk több tagja vehetett át rangos állami kitüntetést és tankerületi elismeréseket.

A gyermekek személyiségfejlődése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Németh László-díjban részesült:

Czeglédi Karolina intézményvezető helyettes

(Az elismerést a 2020. évi pedagógusnap alkalmából ítélték oda számára, de a járványhelyzet miatt csak idén vehette át a kitüntetést, és a 2021. június 10-i pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték a Városházán)

Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült

Erős Zoltánné

(Az elismerést 2020. október 23. alkalmából ítélték oda számára, de a járványhelyzet miatt a június 10-i pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték a Városházán)

Kiemelkedő szakmai tevékenységéért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át:

Munkácsy-Ragó Csilla

Perfalvi Emese

Pedagógus Szolgálatért Emlékérem elismerésben Pogányné Rizán Margit nyugalmazott pedagógusunk részesült.

A Szolnoki Tankerületi Központ által adományozható kitüntetések a kimagasló szakmai munka és a kiemelkedő teljesítmény elismerésére szolgálnak.

„A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója” elismerésben részesült

Mészáros Lászlóné Erzsike, az iskola portásnénije.

„A Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevele” elismerést hét pedagógusunk vehette át:

 • Bencsik Pálné 
 • Csidérné Lévai Anikó 
 • Harangozó Anikó 
 • Nagy Balázsné 
 • Nagyné Szentkirályi Szilvia 
 • Papp Julianna Ágnes 

„A Szolnoki Tankerületi Központ Digitális Oktatásáért Díja” elismerésben

Mezeiné Nagy Ildikó részesült.


Szeretettel gratulálunk minden díjazott kollégánknak, kívánunk nekik nagyon jó erőt, egészséget további munkájukhoz.

2021. június 21. és 25. között idén első alkalommal lehetőségünk nyílt az  EFOP-3.3.5-19-2020-00043 „Százszorszép szivárvány” című Csodaszarvas program pályázat keretében intézményi napközis tábor szervezésére. Az első héten két csoport vett részt a programban. A hét a közös élményszerzésről, együttműködésről szólt. A tábor zárásaként a résztvevő 3.d osztályos tanulók egy bábelőadással kedveskedtek a 2.b csapatának.

Immár második alkalommal sikeresen pályáztunk az Erzsébet Alapítvány nyári napközis táborára. Ezúttal a vakáció első hetében várta intézményünk színes programokkal az 1.c osztály tanulóit.

2021. június 24-én és 25-én rendezték Nyíregyházán az U16 és U14 Atlétikai Bajnokság DK terület – 2. fordulóját, melyen iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

100 méter síkfutásban:

Firnistál Málna (7.a) – III. helyezés
Kóródi Réka (7.a) – VIII. helyezés
Oravecz Nina (7.a) – XI. helyezés

Ötösugrásban:

Kóródi Réka (7.a) – I. helyezés

300 m síkfutásban:

Firnistál Málna (7.a) – I. helyezés

80 m gátfutásban:

Szabados Zsófia (7.b) – I. helyezés
Firnistál Málna (7.a) – III. helyezés

Távolugrásban:

Szabados Zsófia (7.b) – III. helyezés
Oravecz Nina (7.a) – VIII. helyezés

80 m síkfutás:

Szabados Zsófia (7.b) – III. helyezés

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Az alábbi linkekre kattintva évfolyamonként olvasható és letölthető a 2020-2021-es tanévkezdéshez szükséges eszközök listája.

1. évfolyam

2. évfolyam

3. évfolyam

4. évfolyam

5. évfolyam

6. évfolyam

7. évfolyam

8. évfolyam

Iskolánk tanulói ökológia kategóriában szép eredményt értek el. Feladatuk egy kutatási téma bemutatása volt,  szabadon választott természettudományi területen. 

A csapat tagjai: Legeza Roland, Petrezselyem Balázs, Szaniszló Márton, Tigyi János mindannyian a 8.b osztály tanulói.

Téma: Ismerkedés természetes vizeink minőségének vizsgálati módszereivel

Természetes vizeink, mint élőhely, minőségi állapotának meghatározásának módszereivel való megismerkedés. A víz fizikai, kémiai és biológiai minőségének rutinszerű és alkalmi megfigyelése, ellenőrzése és értékelése, amely segítheti a vizekkel és a bennük lévő élőlényekkel kapcsolatos döntések meghozását. Továbbá a természetes vizek halgazdálkodását és haltermelését befolyásoló tulajdonságait egyszerűen és hatékonyan, hogyan lehet ellenőrizni és nyomon követni a Tiszán, Zagyván, Holt-Tiszán.

Eredményükhöz szívből gartulálunk!

Felkészítő tanáraik:  Dancza János, Benca Ernő

Iskolánk 2.b osztályos tanulója Zsigmond Simon a II. Nádudvar asztalitenisz kupán U10 és U11korosztályban arany, U13 korosztályban bronz érmes lett.

Felkészítő edzők: Szöllősi Péter és ifj. Szöllősi Péter

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Az idei tanévet is rendhagyó módon zártuk. Nyolcadikosaink június 19-én, a ballagáson kapták meg bizonyítványaikat és díjaikat, 1-7. osztályig tanulóink június 18-án és 21-én osztályonként különböző időpontokban vehették át bizonyítványaikat és a kiemelkedő munkáért járó elismeréseiket.
A kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók és a díjazottak névsorát, valamint a versenyeredményeket honlapunkon közzétesszük, melyek az alábbiak:
DÍSZOKLEVELET kaptak azok a 8. osztályos tanulók, akik általános iskolás éveik alatt mindig kitűnő bizonyítvánnyal zárták a tanévet:

8.b: Balogh Zselyke, Buczkó Gréta, Galics Zalán, Munkácsy Hunor, Szaniszló Márton

Az iskola hagyományai szerint azoknak, akik a nyolc év alatt kiváló tanulmányi eredményük mellett a közösségi életben is aktív szerepet vállaltak, a nyolcadik osztály befejeztével intézményünk legmagasabb elismeréseként SZANDA PLAKETTET adományozunk.
Az idei tanévben SZANDA PLAKETT elismerésben részesültek:

8.a:  Mihályi Laura Fanni, Nagy-György Zoltán
8.b:  Balogh Zselyke, Buczkó Gréta, Galics Zalán, Munkácsy Hunor, Szaniszló Márton, Tóth Botond
8.c: Csajbók Enikő, Kovács Laura

Azok a szülők, akik nyolc éven keresztül kiemelkedően segítették az iskolában folyó munkát, SZANDA PLAKETT elismerésben részesültek: 
Buczkóné Kecskés Melinda, Korpai Erika, Maróti Barbara, Fórisné Oláh Angyalka, Simkó Renáta, Soósné Szabó Zsuzsanna, Szabó-Szálenkó Lenke
Az IRAM Diáksport Egyesület minden tanév végén Szanda Kupa díjjal jutalmazza azokat a tanulóinkat, akik 8 éven keresztül kiváló eredménnyel szerepeltek diákolimpiai versenyeken. Idén Buczkó Gréta Mária 8.b osztályos tanulónk vehette át a serleget.

Kitartó néptáncos munkájáért emléklapot kapott:


Balogh Zselyke, Csontos Marcell, Fehér Alexandra, Gulácsi Zsófia, Kamarás Richárd, Lescsinszky Levente, Petrezselyem Balázs, Szaniszló Márton, Szilágyi Fanni, Tigyi János, Unyi Aliz


Tanulmányi versenyeken elért eredményeiért Szanda Sziporka Oklevélben részesült:

3. évfolyam:

 • Dobák Panna 3.d
 • Hamza Rebeka 3.d
 • Szalmási Diána 3.d
 • Szász Anna 3.d

4. évfolyam:

 • Aszódi Ádám 4.c
 • Uliczik Alex 4.c

6. évfolyam:

 • Balogh Lehel 6.b
 • Mózsi Vivien 6.a

7. évfolyam:

 • Bagdi Bence 7.b
 • Bagi Jázmin 7.d
 • Gazsó Viktória 7.d
 • Herczeg Zoltán 7.d
 • Kocsis Viktória 7.c
 • Kovács Kata Zsófia 7.d
 • Kun Dániel 7.b
 • Lengyel Nóra 7.d

8. évfolyam:

 • Balogh Zselyke 8.b
 • Kovács Laura 8.c
 • Legeza Roland 8.b
 • Nagy-György Zoltán 8.a
 • Petrezselyem Balázs 8.b
 • Pozderka Zsófia 8.c
 • Soós Adelin 8.c
 • Szaniszló Márton 8.b
 • Tigyi János 8.b

Iskolánk tanulói közül az idei tanévben is  sokan vettek részt levelezős, városi, megyei és országos versenyeken, melyeken szép sikereket értek el. Eredményeikről részletesen IDE kattintva olvashatnak.

Az idei tanévben iskolánkból ismét sok alsó tagozatos tanulónk (147 fő) jelentkezett a Suli-Guru levelezős versenyre. A nagy létszámnak köszönhetően, az idei tanévben is az intézmények közötti versenyen iskolánk I. helyezést ért el. Nyereményünk egy könyvcsomag, melyet már ki is osztottunk iskolánk házi versenyeinek díjazottjai között. A Suli-Guru levelezős verseny eredményei IDE kattintva olvashatók.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak!

Intézményünk kitűnő és jeles tanulmányi eredményt elért tanulóinak névsorát IDE kattintva olvashatják.

Gratulálunk minden tanulónak a német online Löwenzahn 2 fordulós versenyen való kimagasló és eredményes részvételükért! Bukta Réka, Csapó Réka, Pólya Balázs, Tolvaj Dorina 5.b osztályos tanulók, Bali Sarolta, Mózsi Vivien Brigitta, Mohi Bence, Takács Bálint 6.a osztályos tanulók országos I. helyezést, Marina Csaba és Vitai Szabolcs országos X. helyezést ért el. Köszönjük az aktív részvételét az 5. b osztályból Csapó Csenge Emilíának, Fritz Liliánának, Szabó-Szálenkó Olivérnek, a 6. a osztályból Kiss Kata Virágnak és Szolnok Lászlónak, a 6.b osztályból Balogh Lehelnek, Kovács Attila Andornak és Sárik Márk Tamásnak.
Felkészítő tanáruk Ladoniczki-Péringer Adrienn

A  Szandaszőlősi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány kuratóriuma által felkért bizottság 2021. június 17-én megtartott ülésén valamennyi, a „Kalydy Sándor Ösztöndíj”-ra benyújtott pályázatot értékelte és elbírálta.
A felhívásra 7 fő nyújtott be pályázatot. A bizottság rendkívül tartalmasnak és színvonalasnak ítélte a pályamunkákat, a nyertes 3 fő személyét határozatban rögzítette. 

A 2020/2021. tanévben az alábbi három hetedik osztályos tanuló nyerte el az ösztöndíjat:

Kocsis Viktória 7.c, Kovács Kata Zsófia 7.d, Kun Dániel 7.b

Kitűnő bizonyítványaik, példás magatartásuk és szorgalmuk, kiváló versenyeredményeik, sokszínű közösségi munkájuk és széles érdeklődési körük mind igazolják a bizottság döntését.

A bizottság értékesnek és ígéretesnek ítélte a további négy tanuló pályázatát – ennek alapján a személyét is -, de a rendkívül erős mezőnyben az alábbi tanulók nem kerültek a díjazottak közé:

Bagi Jázmin 7.d, Gazsó Viktória 7.d, Molnár Bence 7.c, Szegedi Botond 7.d

Példaértékű iskolai munkájukat ők is nagyszerűen összeállított pályázati anyaggal bizonyították.

Szívből gratulálunk minden pályázónak! Kívánjuk, hogy őrizzétek meg motiváltságotokat a tanulás iránt, fedezzetek fel minden értéket és használjatok ki minden lehetőséget az életben, mert így tudjátok megtalálni majd az utat kitűzött céljaitok eléréséhez.  

2021. június 20-án rendezték Szentesen az Országos Csapatbajnokság kötélugró versenyt, melyen iskolánk tanulói Szatmári Adrienn és Bozsik Barnabás 5.b osztályos tanulók DDR3 gyorsasági kategóriában gyerek vegyes korcsoportban I. helyezést értek el.

Felkészítő edzőjük: Papp Orsolya

Gratulálunk a szép eredményhez!

Büszkék vagyunk arra, hogy az idei pedagógusnap alkalmából Mezeiné Nagy Ildikó, intézményünk informatika szakos tanára (aki egyben a digitális munkaközösség vezetője és a digitális pályázat módszertani asszisztense is) másodszor kapta meg a Szolnoki Tankerületi Központ Digitális Oktatásáért Díjat. Kolléganőnk az előző tanév digitális munkarendjének segítése után ebben a tanévben olyan tudatos digitális „építkezésbe” kezdett, amely megalapozta intézményünkben a 2021. márciusban ismét életbe lépett tantermen kívüli oktatás hatékonyságát és sikerességét. Hiteles szakmaisága, hivatástudata és a „digitális motor” szerepének vállalása nem csak a pedagógustársak és diákok, hanem az intézményvezetés munkáját is segítette.

Külön örömünkre szolgál, hogy ugyanezen alkalomból projektmenedzserünk és a szakmai vezetőnk is elismerésben részesült. Majnárné Varga Tünde munkáját a Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa díjjal ismerték el, Deák László intézményvezető úr Németh László- díjat vehetett át.

A ballagás az általános iskolai diákévek lezárásának kiemelt eseménye.
Az idei tanév végén iskolánkban három osztály búcsúzott június 19-én, a járványügyi helyzetre való tekintettel idén is osztályonként, három “felvonásban”.  A családias, bensőséges ünnepségeken nyolcadikosaink elköszöntek egymástól, diáktársaiktól és tanáraiktól, búcsút intettek az általános iskolának.
Az esemény zárásaként környezetbarát lebomló kendermadzaggal kötözött színes léggömbök emelkedtek a magasba, melyek környezetkímélő anyagból készültek és természetes úton lebomlanak.  
Sikereket és szerencsét kívánunk a 85 elballagó nyolcadikosnak, és persze kívánjuk mindannyiunknak a legfontosabbat – jó egészséget!

Kedves Szülők!
A nyári szünetben (2021. június 21 – augusztus 27.)  szerdai napokon 9:00 – 13:00 óráig az alábbi időpontokban lehet a titkárságon ügyet intézni:

 • 2021. június 30.
 • 2021. július 14.
 • 2021. július 28.
 • 2021. augusztus 11.
 • 2021. augusztus 25.

Az elmúlt másfél évi néptáncos munkánkat a vírushelyzet és a járványügyi intézkedések jelentős mértékben korlátozták. Igazi motivációt és “kapaszkodót” jelentett számunkra a Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által kiírt  “Mesterek és Tanítványok” pályázat (verseny). A pályázat kiírása a néptánccal, népzenével, és népi énekkel foglalkozó fiatalok és oktatóik számára készült, azzal a céllal, hogy életkorok és szerepkörök nélkül, közös produkcióban mutassák meg mesterek és tanítványok az évek óta végzett közös munkájuk eredményének egy szeletét. A produkciókat videofelvétel formájában kellett rögzíteni, és az előírt módon megosztani. 
A megmérettetésre két néptáncpedagógus és öt tanítvány vállalkozott. A végeredmény ismerete nélkül is minden elismerést megérdemelnek a kitartó felkészülést végző és kiváló előadást bemutató résztvevők, mert tanúbizonyságot tettek elhivatottságukról és szakmai felkészültségükről. A versenyprodukciókat az alábbi linken tekinthetik meg: 
Produkció címe: Györgyfalvi legények
Produkció előadói: Petrezselyem Balázs, Szaniszló Márton, Tigyi János és Fekete Dániel https://www.facebook.com/daniel.fekete.127/videos/4336429736419522

Produkció címe: Vénes és pontozó Magyarszentbenedekről
Produkció előadói: Markó Attila, Sipos Balázs és Hoffer Károly https://www.facebook.com/karoly.hoffer.1/videos/4158978050863019